GÜNCEL

ADA Araştırma İstanbul anketini açıkladı: İmamoğlu

Bu güne kadar açıklanan tüm anketler, CHP ve AKP'nin masalarındaki gizli anketler de dahil İBB'nin Seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu önde gösteriyor. Açıklanan son anketlere göre yarın yapılacak olan İmamoğlu-Yıldırım canlı yayın tartışma programını

16 Haziran 2019 Saat: 09:44
ADA Araştırma İstanbul anketini açıkladı: İmamoğlu
ADA Araştırma İstanbul anketini açıkladı: İmamoğlu

ADA Araştırma'nın anketine göre ise İmamoğlu, Yıldırım'ın 2,5 puan önünde seçimi kazanacak. Seçime 1 hafta kala anket şirketlerinden araştırma sonuçları gelmeye devam ediyor. İki farklı araştırma şirketin İstanbul anketinden farklı sonuçlar çıktı.

ADA'NIN ANKETİ: İMAMOĞLU

9 bin kişiyle yapılan ve "Bugün İstanbul'da seçim olsa hangi adaya oy verirdiniz?" sorusunun katılımcılara yöneltildiği ankette, kararsızların dağıtılması sonucunda Binali Yıldırım yüzde 48,30 destek alırken, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64'lük oranla öne geçti.

Ankette Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar için destek yüzde 0,84 olarak belirlenirken, diğer adaylar için bu oran yüzde 0,22 seviyesinde kaldı. ADA Araştırma şirketi, 31 Mart seçimleri için İstanbul'da yaptığı ankette İmamoğlu'nun yüzde 49,2, Yıldırım'ın yüzde 48,4 oy alacağını öngörmüş, bu araştırmayla gerçek sonuçlara en çok yaklaşan anket şirketlerinden biri olmuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑