GÜNCEL

Adana'da öğrenci yurdunda facia: 12 ölü..

Hayatını kaybeden öğrencilerin cenazeleri birbirlerine sarılı halde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yangın merdivenin kapısı içeriden kilitliymiş. Çocuklar çıkmayı başaramamış" dedi

30 Kasım 2016 Saat: 11:17
Adana'da öğrenci yurdunda facia: 12 ölü..
Adana'da öğrenci yurdunda facia: 12 ölü..

Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan 'Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam 19.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede içi ahşap, zemini halı kaplı iki katlı binayı sardı. Yangına itfaiyeyle birlikte orman koruma ekipleri de müdahale etti. Pencereden atlayan ve dumandan etkilenen 22 öğrenci hastanelere kaldırıldı. Üç saatlik mücadelenin ardından yangın söndürüldüğünde içeri giren itfaiyeciler 11 öğrenci ve 1 eğitmenin cesedini buldu. 34 ortaöğretim öğrencisinin kaldığı yurtta, alt kattaki öğrencilerin kurtulduğu, üst katlara çıkanların hayatını kaybettiği anlaşıldı. Bazı öğrencilerin cenazeleri birbirlerine sarıldı halde bulundu. Yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı değerlendiriliyor. Yangınla ilgili RTÜK tarafından yayın yasağı getirildi.


Facia anında yangın merdiveninin kilitli olup olmadığı da araştırılıyor.

8 ÖĞRENCİ ÇATIDA, 3 ÖĞRENCİ VE EĞİTMEN 2. KATTA BULUNDU

8 öğrenci kaçtıkları çatıda, 3 öğrenci ve eğitmen de 2. katta hayatını kaybetti. Adana Valisi Mahmut Demirtaş yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise olay sırasında yangın merdivenin kilitli olduğunu belirtti. Facianın duyulmasının ardından 4 bakan Aladağ’a gitti. CHP de heyet gönderdi.

PENCEREDEN ATLADILAR

Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan Süleymancılar'a ait olduğu iddia edilen Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. İçeride bulunan öğrencilerden bazıları paniğe kapılarak birinci ve ikinci kat pencerelerinden atlayarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Bazı öğrenciler de üst katlara kaçarak çatı katına sığındı. Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Pencerelerden atlama sonucu vücudunda kırıklar oluşanlar ile dumandan etkilenen öğrenciler, sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerini yapmasından sonra hastanelere kaldırıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑