YAŞAM

Adana'daki kadın cinayeti

İmam nikahıyla birlikte yaşarken ayrıldığı kadını öldüren zanlı, jandarma ekiplerince yakalandı. Zanlının yakalanmaması halinde kadının 2 erkek kardeşini de öldürmeyi planladığı bildirildi

30 Eylül 2012 Saat: 17:35
Adana'daki kadın cinayeti
Adana'daki kadın cinayeti
Adana'da imam nikahıyla birlikte yaşarken ayrıldığı kadını dün tüfekle vurarak öldüren zanlı, olayın üzerinden 24 saat geçmeden jandarma ekiplerince yakalandı.
 
Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, daha önce imam nikahıyla birlikte yaşadığı Hülya I.'yı (40) merkez Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent beldesi Kadıköy Mahallesi'ndeki evinde av tüfeğiyle vurarak öldüren Hacı D.'yi (42) yakalamak için geniş kapsamlı çalışma yaptı.
 
Araştırma kapsamında 50'yi aşkın bahçe, tarla ve evde arama yapan ekipler, zanlının Karaahmetli köyündeki bir yakının evinde saklandığı bilgisini aldı.
 
Evin çevresinde tedbir aldıktan sonra operasyon düzenleyen ekipler, zanlıyı mutfak tezgahının altına saklanmaya çalışırken yakaladı. Ekipler evde yaptıkları aramada zanlının cinayette kullandığı av tüfeğini de buldu.
 
Zanlının ilk ifadesinde suçunu kabul ettiği bildirilirken, ''Hülya I.'yla tekrar birlikte olmak istiyordum. Resmi nikah da kıyacaktım ama kabul etmedi. Ben onu ya alacaktım ya da toprak alacaktı'' dediği öğrenildi.
 
Zanlının, jandarma ekiplerince yakalanmaması halinde Hülya I.'nın 2 erkek kardeşini de öldürmeyi planladığı bildirildi.
 
Bu arada, Hülya I.'nın ölen babası Ali I.'nın maaşını alabilmek için zanlıyla resmi nikah yaptırmadığı iddia edildi.
 
-Olay-
 
Hacı D, imam nikahıyla birlikte yaşarken kendisinden ayrılan Hülya I.'yı dün av tüfeğiyle öldürdükten sonra kaçmıştı. Hülya I'nın ''Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'' kapsamında jandarma tarafından korumaya alındığı, koruma süresinin 23 Ağustos'ta sona erdiği, ancak kadının yeniden koruma talebinde bulunmadığı öğrenilmişti.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑