EMLAK

Adanalı müteahhit artık İstanbullu

Adana'da birçok kişiyi ev sahibi yapan Baysaş İnşaat, artık İstanbullu müteahhitler listesinde yer alacak.

9 Mart 2013 Saat: 09:28
Adanalı müteahhit artık İstanbullu
Adanalı müteahhit artık İstanbullu
Şirket, Adana'daki yatırımlarını yüzde 10'a indirerek İstanbul'da karma projelere imza atacak

Bugüne kadar yaptığı projelerde yüzde 80 kendi finansmanını kullanmayı tercih eden ve 1993 yılından beri Adana'da birçok kişiyi ev sahibi yapan Baysaş İnşaat uluslararası arenada oyuncu olmak için İstanbul'un yolunu tuttu. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, bundan sonraki süreçte İstanbul'da yatırımlara ağırlık vereceklerini ve yatırımın yüzde 90'ını İstanbul'da yapacaklarını söyledi. Şirket olarak Adana'dan da vazgeçmediklerinin altını çizen Aydın, "Ancak biz uluslararası arenada iyi bir oyuncu olmak için yola çıktık. Adana'da bugüne kadar yaptığımız işin kalitesi uluslararası şirket olduğumuzu gösterdi. Şimdi de İstanbul'da aynı kalite anlayışıyla karma projeler yapacağız. İlk projemizi Ataşehir'de hayata geçirdik. Şimdi sıra Fikirtepe'de" dedi.

Fikirtepe üst olacak

Şirket İstanbul'da kendisine üst olarak Fikirtepe'yi seçti. Bölgede yüzde 100 anlaşma sağlayan ilk inşaat firması olarak dikkatleri üzerine çeken şirketin hedefi kendisine gelen talepler arasında uygun olan başka adalarla da anlaşıp birbiri ardına projeleri devreye koymak. Maddi sıkıntısının bulunmadığını belirten Şemsettin Aydın, banka ile çalışsalar bile sermayelerinin güçlü olduğunu ve projeleri bitirme güçlerinin yüzde 100 olduğunu aktardı.

510 konutlu proje onay bekliyor

Fikirtepe'de uygulanacak imar planı ve plan notlarında netlik bulunmaması nedeniyle şirket proje için yaptıkları ruhsat başvurusuna henüz onay alamamış durumda. Bölgede yüzde 100 anlaşma sağlayan 4-5 firma ile birlikte aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirten Aydın, imar planı sürecinin tamamlanmasıyla inşaata başlayacaklarını söyledi. 11 bin 350 metrekare arsa alanına sahip 6 adet yapı adasında, 68 adet parselde yükselecek projede 510 konut inşa edilecek. Fikirtepe'nin yüksek noktalarından birinde bulunan proje deniz ve Adalar'ı görecek. Dairelerin yüzde 10'u 4 bin lira seviyesinde satışa çıkacak.  Arsa rayiçlerinin 280 lira seviyesinde olduğu bölgede rayiçler yükselmezse konutların KDV'si yüzde 1 olacak.  Sitede bulunan sosyal tesisler ise dışarıya da açılarak elde edilen gelir aidatları düşürecek.

Adana'ya 28 katlı 2 kule

Adana'daki projeler hakkında da bilgi veren Şemsettin Aydın bu yıl içinde yeni projeye de başlayacaklarını söyledi. Adana'da yapılacak yeni proje 28'er katlı 2 bloktan oluşacak. 3+1 ve 4+1 dairelerin yer alacağı projenin ihtiyaca uygun ticari üniteleri de bulunacak. Akıllı bina özellikleriyle yükselecek projenin satışına yılın ikinci yarısında başlanacak.

Meridian'da satışlar başladı

Adana'da yükselen Baysaş imzalı Meridian Rezidans'ta satışlar yeni başladı.  17 katlı  tek bloktan oluşan ve teslime hazır projede 15 daire ve ticari üniteler bulunuyor. Dairelerin tamamı 330 metrekare olarak konumlanıyor. Fiyatlar 800 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişiyor. Şirketin Adana Türkmenbaşı'nda yükselen 111 daireli Golden Towers projesinde de 33 dairede satış sürüyor. Teslimlerin haziran ayında yapılacağı projede 3+1 evler 240 bin lira ile 275 bin lira, 4+1 evler 325 bin lira ile 375 bin lira arasında değişiyor.

Çantacılar arsa fiyatlarını yükseltiyor

Rantın yüksek olduğu Fikirtepe'de çantacılar kol geziyor. Arsa sahiplerinden biri ile anlaşarak anlaşma şartlarını zora sokan çantacılar, inşaatların başlama sürecini de engelliyor. Çantacı diye tabir edilen kişilerin firma firma gezdiğini belirten Şemsettin Aydın, "Bize de bu tür kişiler geldi. Çantacıların yaptığı kendilerine ait olmayan arsalardan pay elde etmek bunun için de arsa sahiplerinden birini yanlarına almaları yeterli. Arsa sahibini yanına alan çantacı yapılan anlaşmaları bozmaya çalışıyor ve olmadık isteklerle süreci tıkamaya çalışıyor. Ama son zamanlarda arsa sahipleri de bu tür kişilere prim vermemeye başladı" bilgisini verdi.

Konya'ya 4+1 ev yapacak

Seha Yapı, Konya Selçuklu'da satın aldığı yeni araziler üzerinde iddialı projeler yapmak için kolları sıvadı. Selçuklu Belediyesi tarafından ihale yolu ile satışa sunulan iki parseli satın aldıklarını belirten Seha Yapı Genel Müdürü Hüdaverdi Dursun, arsalardan birinin 17 bin 639 metrekare bir diğerinin ise 9 bin 274 metrekare olduğunu söyledi. Kullanışlı yaşam alanları yapılması planlanan arsaların değeri 16 milyon 450 bin lira ve 7 kat imar hakkı bulunuyor.

Ön talep topluyor

Yeni alınan taşınmazlara 4+1 tipinde bölgenin en şık, konforlu ve kullanışlı yaşam alanlarını yapmayı planladıklarını belirten Dursun, ön talepleri almaya başladıklarını söyledi. Seha Yapı olarak Selçuklu Yazır bölgesinde halen Seha Şelale Park ve Seha Yasemin Evleri projelerinin yapımına devam ettiklerini aktaran Dursun, 240 daireden oluşan 3+1 tipindeki Seha Yasemin Evleri'nin 2014'te teslim edileceğini söyledi. 4+1 tipindeki Seha Şelale Park'ta ise yaşam Ağustos 2013'te başlayacak.

Konut faizini indirdi

Merkez Bankası'nın faiz indirimini kredilerine yansıtan ilk banka Akbank oldu. Büyük Kırmızı Ev kampanyası başlatan banka, konut almak isteyen kişilere yüzde 0,79'dan başlayan faizlerle kredi verecek. Mart kampanyası kapsamında bireyler 50 bin lira kredi için, 10 yıl vadede 653 lira, 100 bin lira kredi tutarı için, 10 yıl vadeye 1306 lira aylık taksit ödeyecek. Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, mart Kampanyası kapsamında kredi tutarı sınırı gözetmeksizin, 1- 5 yıl arası vadelerde yüzde 0.79, 6-10 yıl vadelerde yüzde 0.81 faiz oranı uygulayacaklarını söyledi. Kampanya 29 Mart'a kadar sürecek

10 bin lira peşinle ev satıyor

Kavi Yapı Güneşli'de hayata geçirdiği Home Aves projesinde yeni bir kampanyaya başladı. Kampanya kapsamında ev almak isteyenler 10 bin lira peşin ödeme yaparak ev sahibi olabiliyor. Geri kalan peşinat tutarının yüzde 20'si 10'ar ay arayla ödeniyor. Peşinat düşüldükten sonra geriye kalan bakiye için anlaşmalı bankalardan kredi kullanılabiliyor. Proje iki blokta 191 daireden oluşuyor. Sitede sekiz farklı tipte 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire bulunuyor. Projede yer alan dairelerin büyüklüğü 41 metrekare ile 172 metrekare arasında değişiyor. En düşük daire fiyatı 136 bin liradan başlıyor.  Aralık ayında teslim edilmesi planlanan projede yaz kış kullanılabilen yarı olimpik yüzme havuzunun yanı sıra fitness salonu, sauna, fin hamamı, tenis kortu, basket sahası, barbekü terasları, kat bahçeleri ve kameriye yer alıyor.

İnşaatlar hızla yükseliyor

Denge Yapı'nın, Sancaktepe'de inşa ettiği Mahal Sancaktepe projesinde peşinat yüzde 5'e indi. Ev almak isteyenler 7 bin 800 lira ödeyerek ev sahibi olabiliyor. Mahal Sancaktepe'de 74 metrekare 2+1 dairelerin fiyatı 157 bin 200 liradan başlıyor. Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram, "Yapımı devam eden metronun faaliyete geçmesiyle birlikte Sancaktepe'den İstanbul'un herhangi bir yerine ulaşım dakikalar içinde mümkün olacak" dedi. Mahal Sancaktepe ve Mahal Sancaktepe Ada 4 bin yataklı Şehir Hastanesi'ne 2 dakika ve 400 yataklı Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 6 dakika uzaklıkta yer alıyor.

Oturmak isteyen alıyor

Projenin lokasyon olarak her yere yakın olması nedeniyle daha çok oturmak amacıyla ev alındığını  belirten Bayram, "Yatırımcılardan da talep geliyor. Her dönem prim yapacak bir projeden ev almak isteyenler bizi tercih ediyor. Her iki projemizden yatırım için alanların yanı sıra oturmak için alan çok sayıda kişi var" diye konuştu.

250 kişiye dayalı döşeli ev

Soyak İzmir'de inşa edilen Soyak Mavişehir Optimus'da yeni bir kampanyaya başladı. Yüzde 1 peşinatla ev satışının yapıldığı projede 250 evle sınırlandırılan kampanya kapsamında alıcılara dayalı döşeli ev verilecek. Ev fiyatlarının 169 bin liradan başladığı Soyak Mavişehir Optimus'dan daire almak isteyenler anlaşmalı bankalardan yüzde 0,74'ten başlayan faizlerle 120 aya kadar vade yaptırabilecek.  Leed Gold sertifikası adayı Soyak Mavişehir Optimus'ta enerji tüketimi takip edilerek tasarruf önlemlerinin devamlılığı sağlanabilecek. Her odaya konan termostatik vana ile evin ısı kontrolünü ev sakinleri istediği gibi ayarlayabilecek.

Konakkale'yi Kırklareli'ne taşıdı
 
Çanakkale'de hayata geçirdiği Konakkale Bosphorus projesiyle büyük beğeni toplayan Torkam İnşaat, Konakkale markalı ikinci projesini Kırklareli'nde hayata geçirdi. Şehre birçok ilki kazandıracak projenin yoğun taleple başlayan satışlarında %25'i sahiplerini buldu. Proje 12 bin 500 metrekare arsa içinde 5 katlı 5 bloktan meydana geliyor. Konakkale West'te 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor. 2+1'ler 96, 108 ve 112 metrekare,  3+1 daireler 151 metrekare, 4+1 daireler ise 182 metrekare büyüklüğünde tasarlanıyor.  Projede konutların yanı sıra bölgeye hareket getirecek 8 adet de mağaza yer alıyor. Sosyal donatılar arasında yüzme havuzu, süs havuzu, kafeterya, fitness salonu, Türk hamamı, sauna, yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları ve basketbol sahası dikkat çekiyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑