TATİL

Aeolian adaları

Küçük ama işlevsel Aeolian adaları rehberi

2 Haziran 2013 Saat: 18:23
Aeolian adaları
Aeolian adaları
Akdeniz'in ortasında yedi gizli kalmış cennet… Medeniyetin yanı başında ama medeniyetin izlerini taşımayan yedi doğa harikası. Aeolian adaları eşsiz manzarası, masmavi denizi, sakin insanları ve birçok sinema filmine de konu olan gün batımıyla nefes kesmeye devam ediyor. Lüks tatil köylerinde, kozmopolit şehirlerde sunulan konforu bu adalarda yakalayamazsınız belki. Denize girmek için dik merdivenleri aşmak, virajlı yollarında araçsız dolaşmak zorunda kalabilirsiniz. 

Adalardan sadece birkaçında helikopter pisti bulunuyor. Buralara ya özel tekneler ya da feribot seferleriyle ulaşım sağlanıyor. Ada içi ulaşım içinse Vespa kiralayabilirsiniz. Salina, Lipari, Alicudi, Vulcano, Filicudi, Panarea, Stromboli…

Yedi adadan hangisinde konaklamayı seçerseniz seçin, kendinize diğer adaları keşfetmek için bir bot ya da tekne kiralayın deriz. Salina adalar arasında yemyeşil doğasıyla fark yaratıyor. Çakıl taşlı plajlarında denize girmek çok kolay olmasa da 300 metre yükseklikte yer alan Pollara'dan güneşin batışını izlemek çok keyifli bir deneyim. Doğa aktiviteleri dışında biraz da eğlence arıyorsanız Panarea'ya geçmelisiniz. 

Burası dünya jet sosyetesinin de yeni eğlence merkezi. Hotel Raya'yı ziyaret eden isimler arasında Hollywood starları da bulunuyor. Adada denize girmek için de birçok farklı seçenek bulunuyor. Genellikle teknesi olanlar denize girmek için adanın hemen yakınındaki kayalıklara gidiyor. Stromboli adası aktif volkanın bulunduğu ada. Vulcano'da ise volkanik faaliyet yıllar önce kesilmiş. Burası efsaneye göre Yunan Tanrısı Vulcan'ın toplantılarını gerçekleştirdiği ada. Ayrıca adada tedavi banyoları bulunuyor. 

Bu banyolar da adanın popülaritesini artırıyor. Merkez ada olarak kullanılan Lipari aynı zamanda en kalabalık ada. Yedi adaları gezmeye gelenler genelde konaklamak için Lipari'yi tercih ediyor. Arkeoloji Müzesi'ne ev sahipliği yapan adada çok sayıda restoran ve kafe var. En uzaktaki ada Filicudi, Alicudi ise en tenha ada. Uzaklığı nedeniyle pek rağbet görmüyor. Oysa kumsalları ve denizi görülmeye değer. Kafa dinlemek için ideal yerler…

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑