GÜNCEL

Ağrı ve Iğdır'da suç örgütü operasyonu

Kars Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, bir suç örgütüne yönelik Ağrı ve Iğdır'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

9 Mart 2013 Saat: 13:23
Ağrı ve Iğdır'da suç örgütü operasyonu
Ağrı ve Iğdır'da suç örgütü operasyonu
Kars Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bazı kişilerce dolandırılan vatandaşların başvurusu üzerine Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kars Emniyet Müdürlüğü'nce çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüt faaliyeti çerçevesinde oto hırsızlığı, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık yapmak' suçlarını işledikleri tespit edilen gruba yönelik Ağrı ve Iğdır'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, M.A.(27), Ş.K.(26), K.G.(49), E.T.(31), Ş.K.(26), Ö.O.(26), C.Ç.(32) ve T.E.(31) yakalandı.

Şüphelilerin ikametlerinde ve üstlerinde yapılan aramada, 1 ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait şarjör ele geçirildi.

Zanlıların, genellikle Ağrı ve çevre illerde faaliyet gösteren oto kiralama şirketlerinden araç kiraladıkları, bazı şirketlerle birlikte hareket ettikleri tespit edildi.

Bazı internet sitelerinde araç satış ilanı veren şüphelilerin, alıcılara güven telkin edilmesi amacıyla kendilerini genellikle memur olarak tanıtarak, ihtiyaçtan dolayı aracı satmak durumunda kaldıklarını söyledikleri belirlendi.

Şüphelilerin, hayali şirket isimlerini kullandıkları, bulundukları yer olarak da Ağrı, Diyadin, Van, Çaldıran, Kars ve Sarıkamış gibi bildikleri yerleşim birimlerini söyledikleri tespit edildi.

Dolandırıcılık için 7 ayrı araç kullanan şüphelilerin, bahse konu araçları satın almak için arayan alıcılardan bir miktar kapora talep ettikleri, kaporanın gönderilmesinin ardından alıcılarla bir daha görüşmeyerek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Şüphelilerin, araç satın almak isteyen kişilerle mesai saatleri dışındaki zamanlarda görüşmeyi tercih ettikleri kaydedildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑