SİYASET

Ahmet Davutoğlu Sözcü'ye yeşil ışık yaktı

FETÖ'den yargılanan Sözcü'ye sahip çıkan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, solak medya Sözcü'nün tavrının her zaman net olduğunu belirterek “Hukuki durumda bunlar dikkate alınmalı. Basın kuruluşları hakkında objektif, hukuki kararlar ver

13 Ocak 2020 Saat: 10:26
Ahmet Davutoğlu Sözcüye yeşil ışık yaktı
Ahmet Davutoğlu Sözcü'ye yeşil ışık yaktı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FETÖ'den yargılanan Sözcü'ye sahip çıktı.

Kanal İstanbul projesine karşı çıkan ve HDP’ye yeşil ışık yakan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Sözcü davasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Algı ağı Sözcü Gazetesi’nin yönetici ve yazarlarının 'FETÖ’ye karşı tutumunun son derece açık olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Hukuki durumda bunlar dikkate alınmalı. Basın kuruluşları hakkında objektif, hukuki  kararlar verilmeli” dedi.

Başbakanlığım döneminde eleştirildim

Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde, Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun kendisini eleştirdiğini, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın da eleştirel başlıklar kullandığını hatırlatan Davutoğlu, bir kez bile müdahalesi ya da yorumu olmadığını kaydetti.

Yargı kararlarını özgür bir biçimde vermeli

“Sözcü'nün yönetici ve yazarlarının FETÖ'ye karşı tutumu açıktır. Hukuki durumda bunlar dikkate alınmalı. Sözcü ve diğer basın kuruluşları hakkında objektif, hukuki kararlar verilmeli. Yargı, konjonktürden etkilenmemeli ve kararlarını özgür bir biçimde vermeli.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑