GÜNCEL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: Demokrasi tarihimizin...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarına itirazlar ile alakalı basın toplantısı düzenledi, önem arz eden açıklamalar yaptı.

3 Nisan 2019 Saat: 09:51
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: Demokrasi tarihimizin...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: Demokrasi tarihimizin...

"Demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biri bu seçim dersem eğer fazla abartmış olmam. Başından beri diyoruz ki İstanbul'da durum görüldüğü gibi değil çünkü biz kendi verilerimize güveniyoruz. Verileri bir sisteme girdik, hataları da bu sistem üzerinden kolay belirleyelim diye düşünmüştük. Daha yaptığımız ilk incelemede çok ilginç verilerle karşı karşıya geldik. İlk incelemelerden çıkan sonuca göre çok büyük hata ve usulsüzlükler mevcut. Sancaktepe'de bizim büyükşehir oylarının yeniden sayılması talebimiz reddedilmiştir. CHP'nin ilçe oylarının sayılması talebi ise kabul edildi."

Aradaki fark 20 bine düşmüştür

"İstanbul'da fark an itibariyle 20 bin 509'a düşmüştür ve daha da düşecektir. Bağcılar ilçesinde de çok fazla usülsüzlük var. Verilere açıp bakan bize karşı yapılan usulsüzlüğü ve operasyonu anlayabilir. Biz partilere buradan söylüyoruz gelin bu süreci şeffaf bir şekilde halledelim. Milli iradenin doğru bir şekilde gerçekleşmesini istiyoruz ve bu çerçevede çalışmaya devam edeceğiz. Biz verilerimize ve sistemimize güveniyoruz, gerektiğinde de suç duyurusunu yapacağız."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑