SİYASET

AK Parti Sözcüsü Çelik: Bırakalım YSK görevini yapsın

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçimler ile ilgili konuştu. 'Vatandaş, kime yetki vermişse mazbata mutlaka ona verilecektir. Bu kararı da YSK verir' diyen Çelik, 'Olağanüstü bir durum yok sonuç sakin bir şekilde beklenecek ve sonuç ortaya çıktığı

5 Nisan 2019 Saat: 07:09
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bırakalım YSK görevini yapsın
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bırakalım YSK görevini yapsın

Çelik, partisinin genel merkezinde basın toplantısında gerçekleştirdi ve basın mensuplarının sorularını yanıt verdi.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

ABD Dışişleri Sözcüsü tarafından Türkiye'deki seçim süreci ile ilgili yapılan açıklama kınanacak bir açıklama. Avrupa Konseyi'nin de çok yersiz açıklamaları oldu. Hiçbir yabancı devletin ve bir organının açıklaması, Türkiye'deki seçim sürecinin sonuçlarının yasal kaynağı değildir. Sanki Türkiye'de bir sorun varmışçasına, YSK görevini şeffaf bir şekilde yürütmeli diyerek çağrılarda bulundular.  Bütün yabancı yetkililere buradan hatırlatma yapıyorum. Türkiye'de YSK, dünyadaki pek çok demokratik ülkeye örnek olabilecek mekanizmalara sahip. İtiraz durumu da vatandaşımızın sandığa oyunun tam olarak yansımasının olması için demokratik bir süreçtir. Yapılacak olan her şey normaldir, bir anormallik varmış algısı yaratmak ve vatandaşlar üzerinde baskı oluşturmak doğru bir tavır değildir. Hukuki süreç hala sürmektedir, bunlar neticeyi ortaya koyacaktır ve kimin ne kadar oy aldığı açık bir şekilde görülecektir. Bu sürece saygı göstermek gerekirken sonuç değişmez denilerek hukuki sürecin devam etmesinden rahatsızlık da bulunmak, doğru bir şey değil.

 

Türkiye'de ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. İlk kez biri mazbata almadan programlar düzenliyor. Mazbata almadan resmi bir sıfat kullanıyor.  Günboyunca bir sürü sözünün içinde mazbata kelimesi yer alan basın toplantıları yapıyor. Biri bir göreve talip olduğu zaman bu görevin ağırlığını taşımalıdır. Bu da hukuka saygı temeliyle olur. Türkiye'de hiç panik atak içerisinde mazbata siyaseti yapıldığı görülmemiştir.

Biraz sabredebilmek yetecektir. Vatandaş kime yetkisini verdiyse mazbata ona verilecektir, bu kararı da YSK verir. Vatandaşımızın iradesi görüldükten sonra da hepimiz başımızın üstünde yeri var, saygı duyacağız ve kazananı tebrik edeceğiz.Olağanüstü bir durum yoktur. Her şey yolundayken sürekli olarak olağanüstü bir durum varmış gibi açıklamada bulunmak da sağlıklı bir yaklaşım değil. Bırakalım YSK işini yapmaya devam etsin, hukuk işlesin, bizler de sonuca saygılı duyalım.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑