GÜNCEL

AK Parti YSK Temsilcisi: Olağanüstü itiraz beklenmeli

AK Parti YSK temsilcisi olan Recep Özel, AK Parti'nin İstanbul'daki itirazlarına dair konuştu. Olağanüstü itiraz yoluna gideceklerini belirten Recep Özel, mazbatanın verilebilmesi için olağanüstü itirazın beklenmesi gerektiğini açıkladı.

10 Nisan 2019 Saat: 10:56
AK Parti YSK Temsilcisi: Olağanüstü itiraz beklenmeli
AK Parti YSK Temsilcisi: Olağanüstü itiraz beklenmeli

AK Parti'nin İstanbul'daki tüm oyların yeniden sayılmasına dair YSK'ya yapmış olduğu başvuru reddedildi ve yalnızca 51 sandıkta oyların yeniden sayılması kararı çıktı. AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel ise ellerinde ciddi delillerin olduğunu, altı dolu bir dilekçe ile YSK'ya müracaat ederek olağanüstü itiraz yöntemini kullanacaklarını söyledi.

"İstanbulda 31 bin sandık bulunuyor, 31 bin sandığın hepsini değil ama, sondajlama tekniği ile inceledik. Yani sondajlama derken sıralı olarak değil de seçerek baktık. Hangi sandıkta hangi eksiklikler olduğu somut delillere dayanarak dilekçelerde yazılı. 57 sandıkta dilekçelerde bahsettiğimiz eksikliklerin doğru olduğu tespit edildi. Seçimin sonucunu değiştirecek daha birçok eksiklik olduğunu bellirtti. Özel, "Oradaki arkadaşlarımız eksiklikeri buluyorlar ve yapacağımız olağanüstü itirazla YSK'nın gündemine getireceğiz" dedi.

Recep Özel, Büyükçekmece'deki taşıma seçmen iddiası hakkında da, "Orada çok vahim olaylar var, ortada olmayan binalara ve arsalara 7 bin seçmen naklinde bulunulmuş. İtirazda bulunulup bir kısmı düzeltilmişti fakat işin bu kadar organize bir durum olduğu yeni yeni ortaya çıkıyor. Bunu YSK'nın önüne sunmamızdan daha doğal bir durum olamaz" sözlerini kullandı.

İstanbul'da oyların tümü sayılırsa Binali Yıldırım Başkan olacak!

İstanbul'daki oyların tümünün yeniden sayılması için haklı durumların olduğunu, maddi olgulara dayalı dosyalar ile itirazlarda bulunduklarını söyleyen Recep Özel, "Sırf YSK'nın yerleşmiş kararlarına göre mağdur olduk. Seçim kurulu biliyorum, ret kararını istemeyerek aldı. İstanbul'da oyların tamamı yeniden sayılırsa iddia ediyorum Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacaktır."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑