SİYASET

Akar, “Devletin maaşlı mahkumları var”

CHP Kocaeli Milletvekili Akar TBMM genel kurulunda İnfaz Koruma Memurlarının sorunu hakkında konuştu

9 Ekim 2013 Saat: 14:23
Akar, “Devletin maaşlı mahkumları var”
Akar, “Devletin maaşlı mahkumları var”

Akar meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada; Emniyet ve Güvenlik Hizmeti sınıfında olması gereken İnfaz Koruma Memurlarının Genel İdari sınıfta sayıldığını ve bu nedenle fiili hizmet zamlarından yararlandırılmadığını öne sürdü. Akar, “Kanun gereği Genel İdari sınıfta sayılan kamu personelinin sendika kurma hakları var. Ancak Sosyal Güvenlk Kurumu Ceza İnfaz personelini emniyet ve güvenlik hizmetinde saydığı için sendika kurmalarına izin vermiyor. Bu tam bir çelişkidir. Bir tarafta bir takım haklardan yararlandırılmamak için Genel İdari sınıf sayılan İnfaz Koruma Memurlarının özlük hakları ve Sendika söz konusu olunca Güvenlik hizmetinde sayılıyor” dedi.

Akar konuşmasının devamında “Cezaevlerinde iki çeşit mahkum ve tutuklu olduğunu bunlardan biri mahkemeler tarafından tutuklanan tutuklular ve hapis cezasına çarptırılan mahkumlar.İkincisi ise devletten maaş alıp mahkum olanlar. Bu mahkumlar da tıpkı diğer mahkumlar gibi gün ışığından yoksun yaşamaya mecburlar. Bir çok psikolojik sorun yaşıyorlar, izin kullanamıyorlar. Cezaevi yapmakla övünen bir iktidar adaletin sadece dört duvar arasında olduğunu düşünmekte, İnfaz Koruma Memurlarının problemlerini göz ardı etmektedir. 30 bin kişiyle 120 bin kişiye hizmet etmeye çalışmaktadırlar. Gelin 5510 sayılı kanunun 40.Maddesinde değişiklik yapalım ve bu arkadaşlara haklarını verelim” diye konuştu.

Akar, “Bir kaç gün sonra Kurban bayramını kutlayacağız. Cezaevlerinde de açık görüş olacak. İnsanlar cezaevlerindeki yakınları ile açık görüş sayesinde hasret giderecekler. Bizler kurbanlarımızı kesip büyüklerimizle bayramlaşırken Devletin maaşlı mahkumları diğer mahkumların aileleri ile hasret giderebilmeleri için açık görüşlerde ek mesai yapmak zorunda kalacaklar” diyerek oldukça ilginç bir konuya değindi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑