TURİZM

‘Akçakoca turistlerin ilgisini çekecek’

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Akçakoca Mahallesi’nde sona gelinen meydan düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceledi

16 Ağustos 2016 Saat: 15:24
‘Akçakoca turistlerin ilgisini çekecek’
‘Akçakoca turistlerin ilgisini çekecek’

Toplam 1 milyon 747 bin TL ihale bedeliyle şehir turizmine kazandırılmak amacıyla başlatılan meydan düzenlemesi çalışmalarını yakından takip eden Başkan Doğan, projenin son durumuyla ilgili bilgiyi yetkililerden aldı. Doğan, Tarih Koridoru Projesinin en önemli ayağını oluşturan Akçakoca Meydan Düzenleme çalışmalarının neredeyse bittiğini belirterek, “Akçakoca Mahallesi bizim için tarihi değeri çok yüksek bir mahallemiz. Şehrimizin fatihlerinden Akçakoca’nın adını taşıyan mahallemizdeki çalışmalarımız neredeyse tamamlandı. Burada yaptığımız çalışmalarda bir bakıma Osmanlı’nın ilk kuruluş yıllarının izlerini ortaya çıkarıyoruz. Burası, Akçakoca’nın siluetinin yanı sıra dönemin devlet adamlarının yaşatıldığı bir bölge olacak. Çalışmalar bittiğinde burası yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekecektir” diye konuştu. 

YOĞUN ÇALIŞMA

Yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik alandaki çalışmalarda su deposunun Kuzey bölümünde bulunan trafo kaldırılarak bu alan sert zemin ve yeşil alan olarak yeniden düzenlendi, bu alanın Doğusunda bulunan tescilli ağacın çevresi de düzenlenerek dinlenme ve oturma bölümü oluşturuldu. Eski muhtarlık binasının olduğu ada da yeşil alan ve sert zemin olarak yeniden düzenlendi. Kot düzenlemesiyle meydanın yol ile ilişkisi kademeler yapılarak sağlanarak bu kademeler içerisinde seyir terasları oluşturuldu. Su deposunun Doğusunda bulunan yürüyüş yolunun kot düzenlemesi yapılarak meydana bağlandı.

YOLLAR TRAFİĞE AÇILDI

Yol kaplamaları tamamlanan meydanda yollar araç trafiğine açıldı.   Meydanda oluşturulan amfinin oturma alanlarının ahşapla kaplandığı meydan projesinde son rötuşlar yapılıyor. Belediye çalışmalarının son surat ilerlediği ancak bölgede yapılan altyapı çalışmaları sebebiyle zaman zaman bekleme sürecine giren projenin en kısa zamanda tamamlanacağı belirtildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑