SİYASET

AKP’li Altınordu Beledisine T.C. geliyor

Ordu'nun Altınordu ilçesinin AKP'li Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Belediyelere T.C. ibaresi asmak riyakarlıktır.' sözlerine rağmen, 'T.C.' ibaresi getirdi. Başkan Aşkın Tören, CHP meclis üyelerinin kurumsal kimliğe T.C. ibaresini eklemesi tal

5 Temmuz 2019 Saat: 12:19
AKP’li Altınordu Beledisine T.C. geliyor
AKP’li Altınordu Beledisine T.C. geliyor

Sözde 'çözüm süreci' döneminde AKP hükümeti tarafından devletin resmi kurumlarından kaldırılan Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresini 31 mart seçimlerini kazanan CHP, İYİ Parti ve hatta MHP'li başkanlar tarafından tabelalardaki yerlerine ve kurumsal kimliklere geri getirmişti. BU gelişmeler yaşanırken ilk kez bir AKP'li belediye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Belediyelere T.C. ibaresi asmak riyakarlıktır.' sözleirne rağmen kurumsal kimliğine TC ibaresini geri getirecek...

AKP’li Altınordu Beledisine T.C. geliyor
AKP’li Altınordu Beledisine T.C. geliyor

Sözcü Gazetesinden İsmail Akduman'ın haberine göre; Altınordu Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri, son yapılan toplantıda meclis başkanlığına başvuru yaparak belediyenin kurumsal kimliğine T.C. ibaresinin eklenmesini istedi. CHP’li üyelerin talebini dinleyen Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı AKP’li Aşkın Tören’de teklifi onayladı.

AKP’li Altınordu Beledisine T.C. geliyor
Belediye Başkanı kararın ardından tüm üyelerle böyle tokalaştı


Altınordu Belediye Başkanı kararın ardından tüm üyelerle böyle tokalaştı.

“HEPİMİZ AYNI ŞEYE HİZMET EDİYORUZ”

Şehri yönetmenin ve şehre yön vermenin gönül işi olduğu kadar akıl işi de olduğunu ifade eden Başkan Aşkın Tören, “İlk günden bu yana milletin iradesiyle şekillenen belediyemizin çok kıymetli siyasi grup temsilcilerinin, tecrübeli ve yeni seçilmiş olan kıymetli meclis üyelerinin benim için bir şans olduğunun bilinci içerisindeyim. Biz aynı şehirde yaşamanın değil, aynı şehirde aynı imkanlarla yaşamanın ve şehri birlikte kurmanın, şehrin geleceği için birlikte ter dökmenin bizleri kardeş, hemşehri ve bu topluma karşı ortak payda da buluşturacağı ilkesiyle yola revan olduk. Biz hemşehrilerimize siyasi çoğunluğumuz sebebiyle değil, şehrin çoğulcu yapısı ve karakteri dolayısıyla bu şehirde adil olmayı ve temiz bir şehirde, güzel bir şehirde, kalkınmış, yaşamanın hazzını teneffüs edebilecekleri ve insana yakışır, standartları olan bir şehir inşa etmek kararlılığı ile yola çıktık ve bu doğrultu da hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören

BAŞKAN TÖREN'E ALKIŞ

T.C. ibaresini mutlulukla kullanacaklarını dile getiren Tören, bu kararı önemli bir günde alarak daha anlamlı hale getirme teklifinde bulundu. Tören, “19 Eylül tarihi Ordumuz için büyük bir önem taşıyor. Hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin yıldönümü hem de Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu önemli günde meclisimizde özel bir toplantı yaparak T.C. kararını alalım” dedi. Başkanın bu açıklaması meclis üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. Bazı CHP’li üyeler toplantı sonunda Tören’in elini sıkarak kutladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑