GÜNCEL

AKP’nin sır gibi sakladığı İstanbul adayı ortaya çıktı! Kimse tahmin etmiyordu

Yerel seçime 3 ay kalmasına rağmen AKP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıklamadı.

4 Aralık 2023 Saat: 10:16
AKP’nin sır gibi sakladığı İstanbul adayı ortaya çıktı! Kimse tahmin etmiyordu
AKP’nin sır gibi sakladığı İstanbul adayı ortaya çıktı! Kimse tahmin etmiyordu

İstanbul için eski Tarım Bakanı Murat Kurum, eski milletvekili Metin Külünk, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu adaylık hazırlıklarını sürdürüyor.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın adı geçenler arasında.

HEDEF KAYBEDİLEN MUHAFAZAKARLAR, MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER

Ankara’dan gelen son kulis bilgisi ise gündeme bomba gibi düştü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddia edildi.

Kurtulmuş, Milli Görüş geleneğinden gelen bir isim. İddiaya göre yerel seçimde Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi seçmenini kazanmak için Kurtulmuş öne sürülecek.

BAHÇELİ SICAK BAKIYOR

Milliyetçi Hareket Partisi’nin de Numan Kurtulmuş’un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına sıcak baktığı ileri sürülüyor.

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

Numan Kurtulmuş, Türk siyasetçi ve akademisyendir. 23 Mart 1959’da Ordu’nun Ünye ilçesinde doğmuştur. Baba tarafından Gürcü asıllıdır.

Dedesi Numan Kurtulmuş, Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale, Erzurum, Batum ve Azerbaycan cephelerinde binbaşı olarak görev yapmış, Balkan Savaşı’nda ve Sakarya Meydan Muharebesi’nde yaralanarak gazi olmuştur.

Dedesi ayrıca, Latin harfleriyle yazılmış ilk Türkçe ilmihal kitabı olan Amentü Şerhi’nin yazarıdır.

Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirmiş, aynı üniversitede yüksek lisans yapmıştır. ABD’de Temple Üniversitesi ve Cornell Üniversitesi’nde lisansüstü çalışmalarına devam etmiş, 1992’de İstanbul Üniversitesi’nden doktora derecesini almıştır.

1994’te İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doçent, 2004 yılında profesör olmuştur. Çalışma ekonomisi ve insan kaynakları yönetimi alanlarında uzmanlaşmış, çeşitli kitap ve makaleler yayınlamıştır.

Numan Kurtulmuş, siyaset hayatına Fazilet Partisi’nde başlamış, 2001 yılında Saadet Partisi’ne katılmıştır. 2008 yılında Saadet Partisi’nin genel başkanı olmuş, 2010 yılında partisinden ayrılarak Halkın Sesi Partisi’ni kurmuştur.

2012 yılında Halkın Sesi Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ile birleşmiştir. 2013 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü olmuştur.

Numan Kurtulmuş, 25 ve 26. dönemde Ordu milletvekili seçilmiştir. 62, 63 ve 64. hükümetlerde başbakan yardımcısı olarak görev almıştır. 65. hükümette kültür ve turizm bakanı olmuştur.

2023 yılında İstanbul milletvekili seçilmiş, 7 Haziran 2023 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 30. başkanı olmuştur.

Numan Kurtulmuş, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Sevgi Kurtulmuş ile evli olup, Ayşe, İsmail ve Emir adlarında üç çocuğu vardır. Fenerbahçe takımını tutmaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑