MEDYA

AKP'nin yasaklattığı Yol TV'ye bir darbe daha: Sosyal medya hesapları gasp edildi

2016 yılında Türksat yayınlarına son verilen Yol TV'nin bu kez sosyal medya hesapları gasp edildi. Alevilerin medyadaki seslerinden olan kanalı zor günler bekliyor. Yol TV yönetimi ise sosyal medya hesapları için hukuki mücadele başlatacaklarını duyu

24 Aralık 2022 Saat: 12:05
AKPnin yasaklattığı Yol TVye bir darbe daha: Sosyal medya hesapları gasp edildi
AKP'nin yasaklattığı Yol TV'ye bir darbe daha: Sosyal medya hesapları gasp edildi

2016 yılında Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından "cumhurbaşkanına hakaret edildiği" ve "terör örgütü propagandası yapıldığı" iddiasıyla Türksat yayınlarına son verilen YOL TV'nin başına gelmeyen kalmadı.

O tarihten itibaren yayınlarına bir süre ara vermek zorunda kalan kanal Astra uydusunda yayın hayatına tekrar merhaba demiş, sosyal medya hesapları aracılığıyla bağımsız yayıncılığını sürdürmüştü. Ancak YOL TV'nin sosyal medya hesaplarını yönetmesi için teslim ettiği ajans hesaplara el koydu. Bir siyasi partiye yakınlığıyla bilinen ajans YOL TV'nin Youtube, Twitter, ve Instagram hesaplarında kanalın içeriklerini sildi, ardından hesap adlarını Yarın şeklinde değiştirdi. Eylemi gerçekleştirenlerin Yarin.net isimli bir haber sitesine yönlendirme yaptıkları görüldü.

Sosyal medya hesapları gasp edilen Yol TV'nin bağlı olduğu Yol Medya Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Lafatan ise duruma tepki göstererek hukuki yoldan mücadele edeceklerini belirtti.

Lafatan, "Alevi mücadelesinin sesi mevcut iktidar tarafından hep kısılmak istendi. Bağımsızlığı tartışmalı haldeki kurumlar tek bir kişiye biat etti. YOL TV'nin yayınlarının durdurulmasına giden süreç AKP iktidarı tarafından başlatıldı. Ancak biz mücadelemize devam ettik, ferman padişajınsa sosyal medya bizimdir dedik. Sosyal medya ve haber sitemizle birlikte yayınlarımızı sürdürdük. Ama birileri bu mücadelemize de çelme takma hakkını kendilerinde gördüler. Bunu kabul etmiyor ve kınıyorum. Hele hele bu işin demokrat ve sol çevrelerden yapılıyor olması bizi ayrıca üzüyor. Yılların emeğiyle yüzbinlerce takipçisi olan sesi milyonlara ulaşan sosyal medya hesaplarımız gasp edildi. Hukuki ve siyasi olarak mücadelemizi vereceğiz. Alevilerin sesi olan YOL TV'nin hesaplarını geri alacağız. Bundan kuşkumuz yok. Ama şunu da belirteyim, yol yakınken bu yanlıştan dönülmeli" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑