DÜNYA

Akreditasyon krizi asrın davasını erteletti

lmanya'da 8'i Türk 10 kişinin öldürüldüğü NSU davası 6 Mayıs'a ertelendi. Ertelemenin gerekçesi olarak davayı izleyecek gazeteciler için uygulanan akreditasyon krizi sonrasında alınan yeni gazeteciler için yeni bir akreditas

15 Nisan 2013 Saat: 16:05
Akreditasyon krizi asrın davasını erteletti
Akreditasyon krizi asrın davasını erteletti
Almanya'da 'Asrın davası' olarak da adlandırılan ve 2000-2007 arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yerlatı" (NSU) hücresinin Münih Eyalet Mahkemesi'ndeki davası 6 Mayıs'a ertelendi.

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, 12 Nisan'da Alman Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar gerekçe gösterilerek, gazeteciler için yeni bir akreditasyon uygulamasının gerekli olduğu, organizasyonunun davanın başlayacağı 17 Nisan'a yetişemeyeceği kaydedildi.

Alman Anayasa Mahkemesi, yabancı gazetecilere mahkemede yer ayrılmadığı gerekçesiyle akreditasyon uygulamasının doğru olmadığına hükmetmiş, davayı izleyebilmeleri için Türk ve Yunan medyasından en az 3 kuruluşa izin verilmesini istemişti.

280 BİN SAYFA OKUNUP DEĞERLENDİRİLDİ

Davaya hazırlık amacıyla 280 bin sayfalık zabıt ve delil okunup değerlendirildi. Sadece savcılık iddianamesinin 500 sayfa tuttuğu belirtildi. Dava sırasında 600 tanık dinlenecek. 22 tıp uzmanına bilirkişi olarak danışılacak. Beş sanıktan en önemlisi olan Beate Zschaepe'yi üç avukat savunacak. Mahkeme heyeti baş sanıktan, cinayetlere doğrudan katılıp katılmadığını ve cinayetleri neden önlemediğini öğrenmek isteyecek. 85 celsede tamamlanması umulan davanın iki buçuk yıl sürmesi bekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑