SİYASET

Akşener'den İnce'ye eleştiri: Bir yere oturtamıyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muharrem İnce'ye tepki gösterdi. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Muharrem İnce'nin, ''Akşener ve Demirtaş'ı başkan yardımcım yapacağım'' ifadelerini kullanmıştı. Akşener, İnce'nin bu sözlerini

21 Kasım 2018 Saat: 14:37
Akşenerden İnceye eleştiri: Bir yere oturtamıyorum
Akşener'den İnce'ye eleştiri: Bir yere oturtamıyorum

Akşener'den İnce'ye: Bir yere oturtamıyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, "Açıklamayı bir yere oturtamıyorum. Bir Genel Başkan'a siyasi nezaket gösterilmeliydi" dedi.

Meral Akşener, Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmede daha çok ittifak konusunu ele aldığını belirtirken, yer ve aday isimlerinin konuşulmadığını söyledi.

''REFERANDUMDA 'HAYIR' ÇIKAN BELEDİYELERİN ÜZERİNDE DURULACAK''

Meral Akşener, BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın sorularını cevapladı. Meral Akşener, 16 Nisan 2017'de yapılan Anayasa referandumunda "Hayır" çıkan 17 büyükşehirde iş birliği yapılması üzerinde durulduğunu ifade etti. CHP'nin Muğla, Aydın, Tekirdağ ve İzmir'de seçimi alabileceğini açıkladığını, Balıkesir'de belediye başkan adayını ilan ettiğini, diğer 3 ilin ise Doğu ve Güneydoğu'da olduğunu kaydeden Akşener, bu tabloya göre iki partinin 9 büyükşehir üzerinden görüşmeleri yürüteceğinin görüldüğünü belirtti.

''BİR YERE OTURTAMIYORUM''

Meral Akşener, tıpkı genel seçim sürecinde olduğu gibi, "ittifak" görüşmelerinde iki tarafı da zorlayan kimi sorunlar yaşanabileceğini lakin "ittifakı zora sokan taraf olmayacaklarını" vurguladı.

''Genel seçime giderken Millet İttifakı ile yola çıktık ve İYİ Parti ittifak içerisinde kendi üzerine düşeni yaptı. 5 milyon seçmen de ittifak içerisinde İYİ Parti'yi tercih etti. Şimdi bize düşen 5 milyon seçmenin hakkını korumak. Genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde bazı problemler yaşandı. Tüm bunları bir kenara bıraktık. Ama özellikle Muharrem İnce'nin 'Akşener ve Demirtaş'ı başkan yardımcım' yapacağım açıklamasını bir yere oturtamıyorum'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑