GÜNCEL

Alişan'ın trafik kazasındaki hızı ortaya çıktı!

Şarkıcı Alişan’ın, ailesi ve çocuğunun bakıcısıyla birlikte Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaptığı kazaya ilişkin rapor hazırlandı. Jandarma tarafından hazırlanan raporda, Alişan'ın hız limitinin 120 olduğu yolda, 150 kilometre hızla giderken takla a

26 Haziran 2020 Saat: 11:04
Alişanın trafik kazasındaki hızı ortaya çıktı!
Alişan'ın trafik kazasındaki hızı ortaya çıktı!

 Kaza, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Saruhanlı ilçesi Çerkez Osmaniye Mahallesi yakınlarında, dün saat 15.00 sıralarda meydana geldi. İstanbul'dan ailesi ve çocuğunun bakıcısı ile birlikte İzmir yönüne giden Alişan olarak bilinen şarkıcı Serkan Burak Tektaş'ın kullandığı 34 BAB 35 plakalı cip, takla attı. Cipi kullanan Alişan ile eşi Buse Varol ve oğulları Burak Tektaş kazayı yara almadan atlattı. Küçük Burak'ın Vietnam uyruklu bakıcısı Marianne Villamer Candayan (43) ise yaralandı.

Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı bakıcı, ambulansla Saruhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Bakıcı Candayan, buradaki ilk tedavisinin ardından taburcu edildi. Kazayı ufak sıyrıklarla atlatan Alişan, eşi ve oğlu ile aynı hastanede tedbir amacıyla sağlık kontrolünden geçti. Ardından Alişan, aile ve oğlunun bakıcısı ile Manisa'daki özel bir hastaneye gidip, ikinci bir kez sağlık kontrolü yaptırdı. Alişan ve ailesi daha sonra kendisini almayan kardeşi Serdar Tektaş ile İstanbul'a döndü.

'ALTI ÇELİK BARİYERE ZARAR VERMİŞ'

Şarkıcı ve ailesinin ölümden döndüğü kazayla ilgili rapor hazırlandı. Jandarma tarafından hazırlanan raporda, cipin takla atıp, 38 metre tavanı üzerinde sürüklenerek bariyere çarptığı belirtildi. Asfaltta yoğun şekilde kazıntı izleri olduğu belirtilen kazada, 24 metre uzunluğundaki 6 çelik bariyerin zarar gördüğü kaydedildi. Kazanın oluşumunda Alişan'ın, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 84. maddesinde belirtilen ve diğer kusurlardan olan 52/1-B maddesini içeren 'Hızlarını, kullandıkları aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmak' hükmünü içeren maddesi uyarınca kusurlu olduğuna da raporda yer verildi.

'124 METRE FREN İZİ ÖLÇÜLMÜŞ"

Raporda, kazanın meydana geldiği yolda hız limitinin 120 olmasına rağmen Alişan'ın 150 kilometre hızla gittiğine dikkat çekildi. Kazanın meydana geldiği 3 şeritli 12 metre genişliğindeki yolda 124 metre fren izi ölçüldüğü de belirtildi. Teker ve aksların yerinden çıkması sonucu kaza yaptığı belirtilen cipin ağır hasarlı, kullanılamaz durumda olduğu, Alişan'ın ise yapılan muayenesinde alkollü olmadığı da raporda yer aldı.

Cumhurbaşkanı’ndan
‘Geçmiş olsun’ telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazanın ardından Alişan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Ünlü şarkıcı, “O kadar fazla arayan, soran oldu ki, Allah hepsinden razı olsun” dedi.

SİGORTA ŞİRKETİ İNCELİYOR
Kaza sonrası İstanbul’a dönen Alişan, “Dava açacak mısınız?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Şu an düşünmüyorum. Sigorta şirketi inceliyor, oradan gelecek raporu bekliyorum. Dümdüz yolda kaza olması çok garip.”

UZMAN GÖRÜŞÜ-Cem ÖZENEN
ŞARKICI Alişan’ın ailesi ile birlikte geçirdiği kazada kullandığı SUV aracının 124 metre fren izi bırakması soru işaretleri oluşturuyor. Normal şartlarda 100 kilometre/saat hızdan 0 kilometre/saat hıza yapılan fren testlerinde bu cip yaklaşık 40 metrede durma noktasına gelebiliyor. Bu durumda oluşan 124 metrelik uzun fren mesafesi ve ters dönme sonrası oluşan 34 metrelik mesafe birkaç ihtimali beraberinde getiriyor.

1) Hız belirtilen sınırların çok üzerinde olabilir.
2)Aracın çok fazla yüklü olması ve ağırlığın artması fren mesafesini uzatır.
3)Lastik patlaması gibi etkenler fren mesafesi uzamasına ve kontrol kaybına sebep olur.
Bununla birlikte bu aracın sahip olduğu ESP ve ABS gibi sistemler hem frenleme sırasında kontrolün kaybolmasını hem de devrilmeyi normal şartlarda engelleyebilen sistemlerdir. Alişan’ın yaptığı açıklamalarda aracın aksının kırıldığı da belirtiliyor. Ancak bu durumda lastik izi yerine yolda çizikler oluşur.
Tüm bu soruların yanıtları, kazanın nasıl geliştiği, esas olarak bilirkişinin yapacağı incelemenin ardından ortaya çıkacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑