DÜNYA

Aliyev heykeline 'sürgün'

Martin Luther King ve Mahatma Gandhi gibi isimlerin heykellerinin bulunduğu Mexico City'de Aliyev'in de heykelinin dikilmesi tartışma yaratmıştı. Şimdi o heykelin yeri değiştiriliyor

23 Ocak 2013 Saat: 14:34
Aliyev heykeline 'sürgün'
Aliyev heykeline 'sürgün'
Meksika’nın başkenti Mexico City’de tartışmalara neden olan eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in heykelinin yerinin değişeceği duyuruldu. 

Mexico City Belediye Başkanı Miguel Angel Mancera, şehrin en ünlü caddelerinden Paseo de la Reforma’da bir parkın içinde dikilen heykelin, bu hafta içinde kaldırılarak başka bir yere taşınacağını açıkladı. 

DİPLOMATİK KRİZ ÇIKAR MI? 

Mancera, Azerbaycan hükümeti tarafından 5 milyon dolara mal edilen heykelin yeni yeri için, Azerbeycan’ın Meksika büyükelçiliğiyle görüşüleceğini de belirtti. 

Meksika-Azerbeycan Dostluk Parkı’nda, Haydar Aliyev’in bacak bacak üstüne atmış şekilde karşıya bakan bronz heykeli, ülkede birçok gösteriye neden olmuştu. Göstericiler, Martin Luther King ve Mahatma Gandhi gibi isimlerin heykellerinin bulunduğu şehirde Aliyev gibi "otoriter" bir liderin heykeline yer olmadığını savunmuştu. Ancak Azerbaycan yönetimi ise heykelin kaldırılmasının Meksika ile diplomatik ilişkilerini zedeleyebileceği uyarısında bulunmuştu

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑