DÜNYA

Alman vekil: Yetkilerimiz elden gitti.

Alman milletvekilleri Konya'da görev yapan Alman askerlerini NATO şemsiyesi altında ziyaret etti..

9 Eylül 2017 Saat: 08:49
Alman vekil: Yetkilerimiz elden gitti.
Alman vekil: Yetkilerimiz elden gitti.
Alman vekil: Yetkilerimiz elden gitti

Alman Federal Meclisi Savunma Komisyonu üyesi 7 Alman milletvekili, NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller'in eşliğinde Konya'daki NATO üssünde görev yapan Alman askerlerini ziyaret etti. Gazetecilerin ziyarete eşlik etmesine ise izin verilmedi.

"SİYASİ KONULAR TAMAMEN DEVRE DIŞI BIRAKILDI"
DW'de yer alan habere göre; Sol Parti Milletvekili Alexander Neu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Konya'da Almanya ile Türkiye arasındaki krizin gündeme gelmediğini belirtti. Neu, "Siyasi konular tamamen devre dışı bırakıldı. Sadece NATO'nun terör örgütü DEAŞ'a karşı operasyonları ve stratejik bilgiler paylaşıldı" dedi.

"YETKİ MECLİS'İN ELİNDEN ALINMIŞ OLDU"
Ziyaretin rahat bir atmosferde geçtiğini ve Türk tarafının profesyonel şekilde bilgilendirdiğini ifade eden Neu, ancak ziyaretin NATO kapsamında yapılmasını eleştirdi. Neu, ziyaretin meclisin yönetiminde yapılamamasının organizasyon yetkisinin elinden alınması anlamına geldiğini söyledi.

"BU KALICI BİR ÇÖZÜM DEĞİL"
Heyette Yeşiller Partisi adına yer alan milletvekili Tobias Lindner de Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, ziyaretin olumlu havada geçtiğini söyledi. NATO'nun soruna sahip çıkmasını ve böyle bir ziyaret organize etmesini olumlu karşıladığını söyleyen Lindner, ancak ziyaretlerin NATO üzerinden gerçekleşmesinin kalıcı bir çözüm olmayacağını ifade etti.

"BU DA BİR YOL"
Alman Federal Meclisi Savunma Komisyonu Başkanı Sosyal Demokrat Partili (SPD) Wolfgang Hellmich de "Tam anlamıyla gördük ki; karşı taraf mevcut sorunlara yeni sorunların eklenmesi taraftarı değil. Türk hükümet yetkilileri bize Alman askerlerini ziyaret hakkımızın yüksek bir anlam taşıdığını kabul ettiklerini söyledi" şeklinde konuştu.

Hellmich, bu tür ziyaretlerin gelecekte de yine NATO şemsiyesi altında yapılmasının mümkün gördüğünü belirterek "Bu, ziyaret hakkımızı kullanmamızın yollarından biri olabilir" ifadesini kullandı.

.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑