SPOR

Almanlar itiraf etti: Türkler daha yakın...

Bild gazetesi, Avrupa Şampiyonası’nı düzenleme şansımızın Almanya’dan yüksek olduğunu yazdı.

21 Temmuz 2018 Saat: 08:52
Almanlar itiraf etti: Türkler daha yakın...
Almanlar itiraf etti: Türkler daha yakın...
AVRUPA ve Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi olarak gösterilen Bild, EURO 2024 ev sahipliği için Türkiye ile yarışan Almanya’nın bu aralar endişeli olduğunu ve Türkiye’nin şansının yükseldiğini yazdı. Gazetenin dünkü sayısında çıkan ‘DFB EURO 2024 için endişeli’ başlıklı habere göre, Almanya Futbol Federasyonu, utanç verici Dünya Kupası vedasının ardından EURO 2024 adaylığında başarısızlık tehdidi ile karşı karşıya bulunuyor.
 
BILD’E göre UEFA delegelerinin Almanya Futbol Federasyonu’nun geçtiğimiz nisan ayında UEFA’ya teslim edilen 2024 adaylık dosyasında Almanya aleyhine eksikler tespit ederek kırmızı renkle işaretledikleri kısımların sayısında çok ciddi bir artış var. Alman gazetesi yorumunda, çoğu yurt dışında olan federasyon görevlilerinin yerine, belki de onların muhataplarının konu ile ilgili daha iyi bir değerlendirme yapabileceğini belirtti. 
 
ALMANYA Futbol Federasyonu hakemlerine de Grassau/Bayern’deki kampta konuşmamaları için özel talimatlar verildi. Bu sayede Dünya Kupası’nda temsilcilerle yapacakları herhangi bir görüşme yüzünden 2024 Avrupa Şampiyonası’nı tehlikeye sokmaları da engellenmiş oldu. 
 
FIFA ÇOK RAHATSIZ
 
ALMAN Bild’in haberine göre; Almanya Futbol Federasyonu, Türkiye’nin bu yarışta kendilerine yetişeceklerini düşünüyor. Bunun en önemli göstergelerinden birisi de UEFA’nın artan desteği. UEFA Başkan Yardımcısı Michael van Praag şimdiden Almanya’nın rakibi olan Türkiye lehine karar kıldı. Bu kararın arka planında van Praag’ın, Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel ile olan kötü ilişkisinin etkin olduğu düşünülüyor.
 
BUNA ek olarak, Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda Almanya’nın tutumundan hiç hoşlanmadığını belirten başka UEFA yönetim kurulu üyelerinin de olduğu konuşuluyor. Örneğin, Almanya Futbol Federasyonu ekibi Dünya Kupası’nın daha ilk haftasından ekstra 28 akreditasyon talebinde bulundu. FIFA bundan çok rahatsız oldu. Aynı şekilde İsveç’e karşı 2-1’lik galibiyetin ardından Behlau ve Voigt’in rakip kulübeye yaptıkları negatif davranışları da UEFA’daki hoşnutsuzluğu arttırdı. Hemen ardından Grindel, UEFA Yönetim Kurulu’nda bulunan iki İsveçli’nin gönlünü almak zorunda kaldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑