GÜNCEL

Almanya'da yangında 3 Türk asıllı çocuk öldü

Almanyanın Dortmund kentinde bu sabah 05.00 sularında bir Türk ailesinin evinde çıkan yangında 4 ila 12 yaşlarındaki arasında üç çocuk hayatını kaybetti.

3 Ağustos 2012 Saat: 14:40
Almanya'da yangında 3 Türk asıllı çocuk öldü
Almanya'da yangında 3 Türk asıllı çocuk öldü

 Almanya'nın Dortmund kentinde bu sabah 05.00 sularında bir Türk ailesinin evinde çıkan yangında 4 ila 12 yaşları arasındaki üç çocuk hayatını kaybetti. 
Yangının ailevi nedenlerden dolayı çıktığı öne sürülürken, yangından sonra binayı kundakladığı şüphesiyle çocukların babası Tuncelili Muharrem Tüfekçi ile birlikte yaşadığı Bulgaristan kökenli hayat arkadaşının tutuklandığı kaydediliyor. 
Dortmund polis sözcüsü Peter Schulz, ANKA'ya yaptığı açıklamada, yangında 4 yaşındaki bir erkek çocuk ile 12 yaşındaki ablasının ölü olarak bulunduğunu, 10 yaşındaki diğer bir Türk çocuğun de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini ifade etti.
Ölenlerin 12 yaşındaki Dilan, 10 yaşındaki Mehmet ve 4 yaşındaki Mustafa kardeşler olduğu belirlendi. Dilan ve Mustafa'nın olay yerinde hayatını kaybettiği, Mehmet'in ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi. 
Edinilen bilgiye göre, Şubat ayında da Tüfekçi ailesinin oturduğu binanın üst katında da bir yangın çıktığı belirtilirken, bu yangının Şubat ayında çıkan yangınla ilgili bağlatısı araştırılıyor. 
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Dortmund Savcılığı'nın birkaç saat içinde resmi bir açıklama yapması bekleniyor. 

(ANKA)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑