DÜNYA

Almanya'nın derdi belli oldu: İslam'ı tahrif etmek!

Almanya, kendi İslamını oluşturma planını devreye soktuğunu açık açık ifade ediyor. Alman İçişleri Bakanlığı’nın en üst düzeydeki bürokratı Markus Kerber, "İhtiyacımız olan şey, Alman Müslümanlar için, Almanya’ya ait bir İslam" ifadesini kullandı.

25 Mart 2019 Saat: 09:48
Almanyanın derdi belli oldu: İslamı tahrif etmek!
Almanya'nın derdi belli oldu: İslam'ı tahrif etmek!

Alman hükümeti, ülkesindeki Müslümanların 'kendi İslam anlayışlarını geliştirmelerine yardımcı olmayı' hedefliyor. Aslında bununla hedeflenen 'Alman İslamı' olarak da adlandırıyor.

"Almanya'ya ait bir islam"

Alman İçişleri Bakanlığı’nın en üst düzeydeki bürokratı olan Markus Kerber, Financial Times’a verdiği bir mülakatta, “İhtiyacımız olan şey, Alman Müslümanlar için, Almanya’ya ait bir İslam” ifadesini kullandı.

Alman bürokrat Keber amaçlarını şöyle açıkladı: "Almanya’daki müslüman topluluk üzerindeki yabancı etkisini hem mali, hem de kişisel boyutlarıyla azaltmak; Almanya’da vaaz eden imamların Almanya’da yetişmiş olması, ve Müslümanların, günlük yaşamda, Alman toplumuna daha iyi entegre olmaları.”

Almanyadaki 2400 camiden 900’ü Türkiye’nin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir kolu olan DİTİB tarafından işletiliyor. Bu durum Almanya'da rahatsızlığa yol açtı.

"Türkiye artık geride kaldığını kabul etmeli"

Kerber konuyla ilgili olarak, “Türkiye hükümeti, Almanya’da DİTİB tarafından işletilen camiler üzerinde mutlak kontrol sahibi oldukları günlerin artık geride kaldığını kabul etmeli.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑