GÜNCEL

Altan Tan: Korkunun ecele faydası yok

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Türkiyedeki Kürtlerin Suriyedekileri örnek alacağının kaygısında olduğunu belirterek, Korkunun ecele faydası yok dedi.

2 Ağustos 2012 Saat: 16:18
Altan Tan: Korkunun ecele faydası yok
Altan Tan: Korkunun ecele faydası yok

 Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki Kürtlerin Suriye'dekileri örnek alacağının kaygısında olduğunu belirterek, "Korkunun ecele faydası yok" dedi.
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Suriye'deki Kürtlere dair açıklamalarda bulundu. 
TBMM'de bir basın toplantısı yapan Tan, Suriye'deki Kürtlerin "kendi kaderlerini belirlemek adına" siyaset sahnesine çıktıklarını ifade ederek, "Suriye'de yaşayan Kürtlerin hakları yok mudur, olmamalı mıdır? Suriye'de yaşayan Kürtlerinde elbette hakları vardır. Bundan Türk hükümeti ve başbakan neden çekinmektedir?" diye sordu. Kürtlerin demokratik haklarını alması kadar doğal bir süreçtir olduğunu söyleyen Tan, "Bu da normal bir şey. Niye çekiniyorsunuz? Benelüks modelinde olduğu gibi vizelerin, gümrüklerin kalktığı, eyaletlerden oluşan bir yeni Ortadoğu federasyonu hepimizin derdine derman olacaktır" diyerek şöyle devam etti:
"Hükümette ve Başbakan Erdoğan'da Türkiye'deki Kürtlerin Suriye'dekileri örnek alacağı kaygısının bulunduğunu söyleyebiliriz. Korkunun ecele faydası yok. İnsani, İslami, vicdani ve demokratik kriterlere göre bu barış sağlanmalıdır. Başka çaresi yoktur. Bundan sonra Ortadoğu'da 40 milyon Kürdü köle olarak, müstemleke zihniyetiyle, kimliksiz, statüsüz yönetemezsiniz, mümkün değil. Peki ne olacak? 
Kavga, bölünme istemiyoruz, ayrılık istemiyoruz. Yeni bir Ortadoğu federasyonu istiyoruz. Kim varsa bu coğrafyada, bütün bir Ortadoğu'nun bütün renkleriyle Benelüks modelinde olduğu gibi vizelerin, gümrüklerin kalktığı, eyaletlerden oluşan bir yeni Ortadoğu federasyonu hepimizin derdine derman olacaktır. Halep'i, Musul'u, Diyarbakır'ı, İstanbul'u, Bağdat'ı, Şam'ı, Beyrut'u, Kudüs'ü birbirinden ayıran hiç bir projenin bundan sonra başarılı olma şansı yok. Siz de bir stratejik derinlik varsa kerametinizi ve ferasetinizi burada gösterin."(ANKA)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑