KKTC

Alternatif Turizm Çalıştayı Sona Erdi

KKTC-Karpaz Üniversitesi (AKÜN) Agro-Eko Turizm Araştırma Merkezi’nin Kasım ayı başında başlattığı 1. Alternatif Turizm Çalıştayı kapsamındaki çalıştayların sonuncusunun dün akşam yapıldığı bildirildi.

18 Kasım 2012 Saat: 13:56
Alternatif Turizm Çalıştayı Sona Erdi
Alternatif Turizm Çalıştayı Sona Erdi
Açıklamada, bölgedeki yerel yönetimlerin de katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, bölgenin işgücü potansiyeli tartışılarak, bölgedeki turizm çalışanlarının eğitilmesinin önemine dikkat çekildiği belirtildi.

Çalıştaya, Karpaz Yarımadası’nda faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum örgütünün de katıldığı ifade edilen açıklamada, üniversite yetkilileri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin sürdürülebilir kaynakların önemine dikkat çektiği kaydedildi.

Yazılı açıklamada,“Turizm yatırımlarının ve yatırımcılarının Karpaz Yarımadası’nın doğal ve kültürel dokusuna zarar vermeden ve kültür mirasını koruyarak yapılması gerekliliğinin vurgulandığı çalıştayda bölgedeki eko-turizm işletmeleri de yerlerini aldılar” denilerek, çalıştayda, eko – turizm işletmeleriyle sivil toplum örgütlerinin işbirliği çalışmalarını nasıl artırabileceklerinin ele alındığı aktarıldı.

Açıklamada, AKÜN Mütevelli Heyeti Başkanı Bülent Çetinkaya’nın “Sürdürülebilir Turizm” konulu sunum yaptığı ifade edilerek, çalıştayda özellikle dünyada gelişmekte olan turizm trendlerinden biri olan yavaş şehir kavramının ele alınarak, bölge için uygulanabilirliğinin tartışıldığı kaydedildi.

Bülent Çetinkaya sunumunda yaptığı konuşmada, 1. Alternatif Turizm Çalıştayı’nın ardından AKÜN’ün Karpaz ile ilgili verdiği sözleri yerine getirmek için çalışmalarına hızla başladığını, çalıştayların sonucunda hazırlanacak detaylı bir raporla birlikte yetkili tüm kurum ve kuruluşlara çalışmanın sonucunun aktarılacağını söyledi.

Bölgedeki küçük işletmelerinin geliştirilmesi ve özellikle kadın girişimcilerin bu gelişimde rol alması gerekliliğinin önemine işaret eden Çetinkaya, bölgede kollektif hareketler ve çalışmalarla gelişim adına çok daha iyi sonuçlar alınabileceğini kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑