GÜNCEL

Altınbaş kardeşlere ÖTV dolandırıcılığı gözaltısı

İstanbul'da polis ekipleri tarafından gerçekte var olmayan ve gayri faal haldeki deniz araçlarını kullanarak vergi kaybına neden oldukları tespit edilen 60 kişinin yakalanması için başlatılan operasyonda, Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başka

22 Eylül 2020 Saat: 18:00
Altınbaş kardeşlere ÖTV dolandırıcılığı gözaltısı
Altınbaş kardeşlere ÖTV dolandırıcılığı gözaltısı

İstanbul merkez olmak üzere 12 ilde operasyon düzenlendi. Sözde yat, tekne ve gemilere akaryakıt alıyormuş gibi düşük vergili akaryakıt alıp yüksek fiyattan piyasaya süren 60 kişilik bir şebekenin 35 üyesi gözaltına alındı. Devleti 21 milyon lira dolandırdığı belirlenen şebekenin başında ise Altınbaş Üniversitesi ve Alpet Petrolün sahipleri Ali ve Sofu Altınbaş isimli kardeşler çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekiplerince sabah saatlerinde İstanbul merkez olmak üzere 12 ilde gerçekleştirilen operasyon 6 ay önce gelen bir ihbarın incelemeye alınmasıyla başladı. Yapılan teknik ve fiziki takiplerde, deniz araçlarına uygulanan ÖTV vergi muhafiyetini suistimal ederek gerçekte olmayan deniz araçlarına akaryakıt alıyormuş gibi akaryakıt alıp ardından kurdukları istasyonlarda yüksek fiyattan piyasaya süren bir çete belirlendi.

Altı ay süren araştırmalarda bugüne kadar devleti 21 milyon lira zarara uğrattığı belirlenen 60 kişilik şebekenin çökertilmesi için bu sabah 12 ilde baskınlar düzenlendi.

Baskınlarda adreslerinde bulunan 35 şüpheli gözaltına alınırken 25 şüpheli ismin yakalanması için polisin çalışmaları devam ediyor. Soruşturma kapsamında Altınbaş Üniversitesi mütevelli heyet üyeleri ve Alpet Petrol Ürünleri Şirketinin sahipleri ünlü işadamları Sofu Altınbaş ile kardeşi Ali Altınbaş’ın da çete elebaşılığından gözaltına alındığı öğrenildi. Emniyete götürülen Altunbaş kardeşlerden Sofu Altınbaş’ın sağlık sorunları sebebiyle ifadesinin ardından serbest bırakıldığı Ali Altınbaş'ın ise diğer 34 şüpheli isimle birlikte gözaltıların devam ettiği öğrenildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑