GÜNCEL

Amaç gençlerin önünü açmak

Manpower Group Türkiye’den genç girişimcilere tam destek

16 Mayıs 2018 Saat: 11:34
Amaç gençlerin önünü açmak
Amaç gençlerin önünü açmak

Amaç gençlerin önünü açmak

Manpower Group Türkiye’den genç girişimcilere tam destek

Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın (JuniorAchievementTurkey) her yıl düzenlediği “GençBizz’ Liselerarası Girişimcilik Programı’nın bu yılki global sponsorlarından biri de Manpower Group oldu. Türkiye’den 10 bin lise öğrencisinin yarıştığı ve birincinin İzmir’den çıktığı girişimcilik programında, Manpower Özel Ödülü’nü kazanan İzmir Güzelbahçe Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin kurduğu Betamarine şirketi ise, ödülünü Manpower Group Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı’nın elinden teslim aldı.

Her yıl binlerce lise öğrencisinin birbirinden yaratıcı girişim fikirleriyle dahil olduğu GençBizz programına bu yıl Türkiye genelinde yüzde 95’i devlet okulu olmak üzere 351 okul katıldı. Kurulan şirketlerin 29’u yapılan elemeler sonucunda finale katılmaya hak kazandı İlkokuldan liseye kadar bütün öğrencileri girişimci mantık yapısıyla yetiştirmeyi hedefine alan Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından, her yıl eğitim verdiği liseler arasında düzenlenen GençBizz girişimcilik yarışmasında bu sene, atık yağdan sabun üretmeyi sağlayan makine tasarımıyla İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinin Impact isimli şirket birinci oldu. Birkaç damlasının bile tonlarca suyu kirletip milyonlarca canlıyı habitatından eden, canlı türlerini yok eden evsel atık yağlarını doğaya geri kazandıran bu proje, Belgrad’ta düzenlenecek Avrupa finalinde de Türkiye’yi temsil edecek.

Yarışmanın ikincisi Sev Amerikan Koleji öğrencilerinin kurduğu Entre şirketi olurken, Diyarbakır Farabi Sağlık Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin kurduğu Mutual şirketi ise yarışmada üçüncülüğe hak kazandı. İzmir Güzelbahçe Bahçeşehir Koleji öğrencileri tarafından kurulan Betamarine şirketi ise ev, okul ve ofislerde kullanılabilecek akuaponik akvaryumun üretimi ve satışına yönelik projeleriyle Manpower Özel Ödülü’ne layık görüldü. Öğrenciler ödüllerini Manpower Group Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı’nın elinden teslim aldı.

 

        

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑