TATİL

Amalfİ Kıyıları

İtalya’yı tanımanın ve İtalyan lezzetlerini keşfetmenin belki de en iyi yolu Amalfi kıyılarına seyahat etmektir. Sahil boyunca sıralanmış kasabalardan oluşan bölge, kayalara oyulmuş kasabaları, cana yakın insanları ve renkli sosyal ya

3 Mayıs 2013 Saat: 23:20
Amalfİ Kıyıları
Amalfİ Kıyıları
İtalya'nın Amalfi kıyılarının popüleritesi her geçen gün daha da artıyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında turist akınına ugrayan Amalfi'yi artık Türkler de kesfetmis durumda. Siz de Amalfi kıyılarında bir tatil düsünürseniz asagıdakileri bir göz atmanızda fayda var.İtalya'nın Amalfi kıyıları (Costiera Amalfitana), gezginler için çok cazip bir destinasyon. Amalfi sahillerine yapacagınız seyahat, talya'nın zıtlıklarıyla birlikte tüm güzelliklerini sergileyen güney-kuzey talya panoramasını görme sansı sunuyor. 

Amalfi; dik yamaçlardan Akdeniz'e bakan özgün mimarisinden göz kamastıran masmavi denizine, tarihi kalıntılarından essiz talyan yemeklerine kadar talya hakkındaki tüm önemli ipuçlarını veriyor. Amalfi kıyıları; İtalya'nın güneyinde Campania Bölgesi'nde yer alan, Amalfi basta olmak üzere Positano, Ravello, Atrani, Praiano, Minori, Maiori'yi içine alan sahil seridini ifade ediyor. Napoli'nin hemen güneyinde yer alan Amalfi bölgesi, deniz kıyısında kayalara oyulmus kasabaları, cana yakın insanları ve renkli sosyal yasamıyla her yıl turist sayısını artırıyor. Kalabalıga ragmen gizli bir sükuneti barındırması bu bölgeyi her daim çekici kılıyor. 

Amalfi kıyıları turunuza Positano'dan baslayabilirsiniz. Merkezine araba ile girilmeyen renk cümbüsü evlerin sıralandıgı bu minik kasabada, yöredeki komsularına kıyasla daha kalabalık. Sonraki durak olan Ravello da çok sirin bir kasaba. Rengarenk çiçeklerle süslü huzurlu bir kasaba olan Ravello'da, aynı zamanda çok canlı bir sosyal yasam var. 18. yüzyılda yapılan binalar kasabaya ayrı bir güzellik katıyor. Gelelim bölgeye adını veren Amalfi'ye... Burada ilk dikkat çeken, yapımına 9. yüzyılda baslanan ve sonraları pek çok kez onarılan St. Andrea Katedrali oluyor. Katedralin görkemli bronz kapıları 1065'te stanbul'da yapılmıs, çan kulesi ise 1180-1276 arasında tamamlanmıs.

Katedrale bitisik Chiostro del Paradiso Manastırı (1266-68) ile simdi otel olan eski Kapuçin Rahibeler Manastırı (yapımı 1212), kasabanın önemli yapılarından. Daracık sokaklarında dolasıp, meydandaki dükkanları gezip kafelerinde yorgunluk atabileceginiz Amalfi'de manzara ise ayrı bir keyfi verecek. Amalfi'den sonra sırasıyla Atrani, Praiano, Minori ve Maiori'yi de görmeyi ihmal etmeyin. Bu küçücük, rengarenk kasabaların da çok hosunuza gideceginden eminim. Amalfi kıyılarındaki her kasabada İtalyan mutfagının en güzel örneklerini sunan restoranlar ve İtalyan kahveleri ve tatlılarını servis eden kafelerin sizi bekledigini de unutmayın.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑