GÜNCEL

Amerika’nın Süper Meyvesini Dünyaya Pazarlıyor

Yüksek antioksidan değeri ile her derde şifa olan Amerika’nınsüper meyvesi aronyayı Türkiye’ye ilk defa getirerek Dr. Aronia markasını kurankadın girişimci Aylin Kalafatoğlu, şimdi ihracat çalışmaları ile dünyayaaçıldı.

1 Mart 2024 Saat: 11:36
Amerika’nın Süper Meyvesini Dünyaya Pazarlıyor
Amerika’nın Süper Meyvesini Dünyaya Pazarlıyor

Yaşadığımız pandemi ve son zamanlarda artan çeşitli virüslernedeniyle sağlıklı beslenmeye olan ilgi her geçen gün artıyor. Sağlıklıürünlerle beraber dünyada en fazla antioksidana sahip olan ve sağlık için birşifa kaynağı olarak adlandırılan aronyaya olan ilgi arttıkça, bu meyveyiyetiştirmek isteyenlerin sayısı da artmaya başladı.

Bahçe kurulumunda kullandıklarıaronya fidanlarının yüzde yüz organik sertifikalı, uluslararası lisanslı ve AvrupaBirliği fidan pasaportlu olduklarını söyleyen Dr. Aronia Kurucusu Aylin Kalafatoğlu, “Yaklaşık 10 yıl önceçıktığımız bu yolda henüz aronya meyvesinin adını bilen yoktu. Uzun yıllarsüren Ar-Ge çalışmaları sonucunda bu sağlıklı meyveyi ülkemizde ilk ve tekorganik sertifikayla üreten kurumsal ve profesyonel bir firma olduk. Hem üretimaşamasında hem de geliştirdiğimiz ürünlerle sektörün öncü lider konumundayız.Şu an aronya yetiştiriciliği konusunda A’dan Z’ye anahtar teslim bir hizmetsunuyoruz. Çiftçi seçiminden toprak analizine personel alımından hasata kadarher aşamada çiftçilerimizin 360 derece sunduğumuz hizmetlerle yanındayız.Kurduğumuz bahçelerde kapsamlı bir eğitim sürecimiz oluyor. Aynı zamanda ziraatmühendislerinden oluşan tecrübeli ve yetenekli genç bir ekibimizbulunuyor. Profesyonel yaklaşımlamakinalı dikim uygulamalarını kullanarak kaliteyi en üst seviyede tutuyoruz. Busayede sıkıntısız bir bahçe kurulumu yaparken, hem de çiftçimizi süreç boyuncabilgilendiriyoruz. 7/24 bize ulaşabilecekleri bir iletişim ağı ile doğru yerdedoğru ürünle yetiştiriciliği sağlamak konusundaki kararlılığımızıvurgulamaktayız” dedi.

Alzheimer, kanser,şeker, diyabet, kalp ve damar hastalıkları gibi rahatsızlıkların tedavisindekullanılan aronyanın içeriğinde bulunan yüksek antioksidan, polifenol, vitaminve mineral değerleri sayesinde maksimum iyileştirici özelliklere sahip olduğunadeğinen Kalafatoğlu, “Şu anda aronyameyvesinden elde ettiğimiz 20’den fazla ürünümüz bulunuyor. Bunların arasındaaronya meyve özü sirkesi, aronya kreması, reçel, marmelat, Türk kahvesi, çay,form çayı, sağlık çayı, aronya kids gibi çeşitli ürünlerimiz var. Ancak AR-GEbölümümüzde tamamlanmış, henüz raflara çıkmamış birçok ürün çeşidimiz demevcut. Ayrıca, geçen sene geliştirdiğimiz en yenilikçi diyet ürünü olarak olarakaronya çayı ve yenilikçi balımız ödüllendirildi. Bu yıl da Gıda İçecek ve TarımPolitikaları Merkezi (GİFT) tarafından düzenlenen Gıda İnovasyon Ödüllerinde2023 yarışmasında Aronya özü ve Aronya tuzumuz da son 3 finaliste kalan ürünlerarasında yer aldı. Ürün çeşitliliğimizi sürekli olarak geliştirmeye odaklanıyoruz”açıklamasında bulundu.

Aronya meyvesinin Türkiye’ninhemen hemen her yerinde yetiştiğini de söyleyen Kalafatoğlu, kireç oranının yüksek olduğu bahçelerde yetiştirmemeyiönerdiklerini ve soğuk iklimleri tercih eden bu meyvenin belirli bir soğuklukdüzeyine ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi. Kalafatoğlu, aynı zamanda AvrupaBirliği tarafından gıdada ve tarımda değişim yaratan 10 kadın girişimciarasında biri olarak seçildiğini söyledi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑