MEDYA

Amerikan gazetesi: Türkiye ABD'den askeri destek istedi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı almıştı. Bu karar sonrası Amerikan medyasında tartışmalar devam ediyor. Wall Street Journal gazetesine göre, Türkiye'nin, Suriye'de DAEŞ'le mücadele için ABD’den askeri destek istediğini öne sürdü

6 Ocak 2019 Saat: 10:10
Amerikan gazetesi: Türkiye ABDden askeri destek istedi
Amerikan gazetesi: Türkiye ABD'den askeri destek istedi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı almıştı. Bu karar sonrası Amerikan medyasında tartışmalar devam ediyor. Wall Street Journal gazetesine göre, Türkiye'nin, Suriye'de DAEŞ'le mücadele için ABD'den askeri destek istediğini öne sürdü.

Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre Türkiye; ABD'den askeri yardım, hava bombardımanı ve lojistik konularında destek talep etti. Haberde Türkiye'nin isteklerinin geniş çaplı olduğu, yerine getirildiği takdirde Amerikan Ordusu'nun Suriye'deki varlığının derinleşmiş olacağı yorumu yapıldı.

Gazeteye konuşan bir kaynak ise, Amerikan yönetiminin hava desteği dışında Türkiye'nin taleplerini yerine getirmesinin mümkün görünmediğini ifade etti.

Gelişmeler, salı günü Ankara'ya gelmesi beklenen ABD heyetinin de gündeminde. Görüşmelerde Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD'nin DAEŞ'le Mücadele Özel Temcilsisi James Jeffrey ve ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford olacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑