GÜNCEL

‘Amiral’ tutmadı, ‘128 milyar ’ olsun

Montrö Boğazlar Sözleşmesi bahanesiyle gece yarısı muhtıra tarzında bildiri yayınlayarak hükümete ayar çekme çabasına giren 104 emekli amiral tarafından açıklanan bildiriye tepkiler devam ederken, muhalefet ise amirallerin kabahatini örtme peşinde.

22 Nisan 2021 Saat: 10:15
‘Amiral’ tutmadı, ‘128 milyar ’ olsun
‘Amiral’ tutmadı, ‘128 milyar ’ olsun

Bildiriyi gündemden düşürmek isteyen başta CHP ve İYİ Parti olmak üzere zillet partileri, ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusuyla algı yönetmeye çalışıyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli, “4 Nisan bildirisinin hesabını verin. Çünkü alayınız işin içindesiniz. Aradığınız para devletin kasasında, peki siz neredesiniz?” şeklinde tepki göstermişti. Bu arada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 104 emekli amiralin bildirisine ilişkin soruşturmasında gözaltına alınan emekli amirallerin tamamı serbest kaldı. Olan biteni Akit’e değerlendiren Avukat Serkan Toper, şunları dile getirdi: “104 emekli amiral kamuoyunda istedikleri algıyı oluşturamadı. Hem hukuk hem de kamuoyunun verdiği çok sert tepkiyle karşılaşıldı. Dolayısıyla ‘128 milyar dolar’ sorusu kamuoyunun algısını değiştirmeye yönelik bir hamle. Biraz hukukun etrafından dolanmak suretiyle bir algı çalışması yapılıyor.”

CHP’nin kendi pislikleri

Avukat Hasan İlter de, şunları kaydetti: “CHP’nin yalan dolan iftira üzerine kurduğu siyaset çok malum. Önce ‘fısıltı gazetesi’ ile bir yalan yayıyorlar. Kendi mahallelerine bunu kabul ettiriyorlar. Sonra da ortaya çıkıyorlar. Bir deli kuyuya bir taş atar 40 akıllı çıkaramaz misali ortaya bir pislik atıyorlar sonra da milleti uğraştırıyorlar. Pisliklerini örtmek için ‘128 milyar dolar nerede?’ gibi iftiralara sarılıyorlar.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑