TURİZM

Anadolu Aslanı fuara gidiyor

"Anadolu aslanı" olarak bilinen Aksaray Malaklısı, 17.Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Aksaray'ı tanıtacak

23 Ocak 2013 Saat: 14:42
Anadolu Aslanı fuara gidiyor
Anadolu Aslanı fuara gidiyor
Aksaray ve çevresine özgü bir köpek ırkı olan ve "Anadolu aslanı" olarak bilinen Aksaray Malaklısı, 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Aksaray'ı tanıtacak.
Fuarın Aksaray standında ilin tanıtımına katkı sağlayacak 4'ü yavru 6 Aksaray Malaklısı, Aksaray Valiliği önünden İstanbul'a uğurlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği köpekler, görünüşleri ve irilikleriyle ilgi çekti.
Aksaray Malaklı Çoban Köpeği Yetiştirme Derneği Başkanı Cengiz Yıldırım,
"Aksaray Malaklıları son yıllarda oldukça ilgi görüyor. Bu köpekler Aksaray'a has bir köpek cinsidir. Genetik araştırmaları da yapılıyor. Yakın zamanda Aksaray'a ait olduğu tescillenecek. Bu köpeklerimiziAksaray'ı tanıtmak amacıyla İstanbul'da düzenlenen EMITT Fuarı'na götürüyoruz" dedi.
Yıldırım, amaçlarının Aksaray Malaklısı'nın Kangal cinsi köpeklerden ayrı ve Aksaray'a ait bir ırk olduğunu göstermek olduğunu dile getirdi.
Diğer bir amaçlarının da bu köpeklerin neslinin devamını sağlamak olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Bu köpeklerin soyunu devam ettirtmek ve çoğalmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Ayrıca Aksaray'ın tanıtımında da bu köpeklerimizi kullanmak istiyoruz. Nasıl Kangal deyince Sivas akla geliyorsa, Malaklı deyince de Aksaray akla gelmeli" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑