GÜNCEL

Anadolu İlleri’nden örnek mesaj

Kocaeli Anadolu İlleri Derneği’nin son kahvaltılı buluşması Akmeşe’de gerçekleşti. Toplantıda konuşan Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, “Bizim birbirimizden ayrımız yok. Dersimli Ruhi başkan ne ise, Çukurovalı Erdoğ

5 Temmuz 2013 Saat: 09:06
Anadolu İlleri’nden örnek mesaj
Anadolu İlleri’nden örnek mesaj
KOCAELİ Anadolu İlleri Derneği yönetimi, geleneksel cumartesi kahvaltılarının sonuncusunu, geçtiğimiz hafta sonunda Kartepe’de gerçekleştirdi. Akmeşe’de bulunan Kartepe Golf Clup’da düzenlenen ve Kartepe Anadolu Derneği Başkanı Ahmet Aydın Şentürk’ün ev sahipliği yaptığı buluşmada, yaklaşan Ramazan ayında düzenlenecek olan iftar organizasyonu ile ilgili olarak fikir alışverişinde bulunuldu. Güzel görüntülerin ortaya çıktığı, büyük bir coşkunun yaşandığı toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

1.5 AYDA 550 ÜYE YAPTIK
Toplantının ev sahibi olan Kartepe Anadolu Derneği Başkanı Ahmet Aydın Şentürk yaptığı konuşmasında, yapılan faaliyetleri ile ilgili bir sunum yaptı. Çalışmalarından söz eden Şentürk, “Derneğimizi yeni kurmamıza rağmen büyük yol aldık. 1.5 ayda 550 üye yaptık. Yeni 280 üyemiz daha kayıtlara geçecek. Kocaeli Anadolu İlleri Derneği olarak da bu birlikteliği tek çatı altında topluyoruz. Ramazan ayında büyük bir organizasyon düzenleyeceğiz. Bütün tabanımızı, üyelerimizi herkesi bu etkinlikte ağırlayacağız” dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAĞIZ
Dersimliler Derneği Başkanı Ruhi Çelik ise konuşmasında, toplantıya ev sahipliği yapan Kartepe Anadolu Derneği başkanı ve yöneticilerine teşekkür etti. Amaçlarının Anadolu kültürünü yaşatmak olduğunu belirten Çelik, “Bu konuda çok güçlü bir yapı oluşturduk. Kocaeli Anadolu İlleri Derneği, ilimizdeki Anadolu’dan kopmayan bütün sivil toplum kuruluşlarının, hemşehri derneklerinin bir araya geldiği bir çatı olmuştur. Kartepe Anadolu Derneği de bu çalışmalarımıza destek oluyor. Her zaman sizlerle birlikte olacağız ve katkı sunacağız. Ramazan ayında güçlü bir iftarla bu çalışmaları pekiştireceğiz. Farklılıklarımızı bizler birer zenginlik olarak görüyoruz. Güçlerimizi birleştireceğiz” diye konuştu.

İŞİMİZ SİYASET DEĞİL
Konukları selamlayan ve dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Kocaeli Anadolu İlleri Derneği Başkanı Necmettin Kaya ise, ifadelerinde şu sözlere yer verdi: “1981 yılından bu yana İzmit’te yaşıyorum, aslen Mardinliyim. Anadolu kültürüne önem veren insanlarla birlikte olmak beni mutlu ediyor. Amacımız sizleri ve temsil ettiğiniz dostlarımızı bir araya getirmek. Kadınlarımızı, gençlerimizi aktif olarak Anadolu kültürünün birer temsilcileri haline getirmek. Biz, siyaset üstü bir kurumuz. Hiçbir siyasi parti ile bağımız yok. Hepsine eşit mesafedeyiz. Tek derdimiz, kimse ile kavga etmeden Anadolu kültürünü yaşatmaktır. Sosyal birlikteliklerle insanımızın tanışıp kaynaşmasını sağlamaktır. İyi ve kötü günde yan yana olmaktır. 2 yıldır çalışmalarımızı yavaş yavaş sürdürdük. Bundan sonra etkinliklerimiz hızlı şekilde devam edecek.” Daha sonra söz alan Kartepe Artvinliler Derneği temsilcisi Münevver Yılmaz, oluşturulan güzel tablonun kendisini de gelecek adına ümitlendirdiğini dile getirdi.

SANAT’TAN ÖZEL MESAJLAR
Kartepe Anadolu Derneği yöneticilerinden Nevzat Sanat da konuşmasında, milliyetçilik peşinde olmadıklarını söyledi. Gençlere yönelik özel bir çalışma yaptıklarını da sözlerine ekleyen Sanat, “Biz bu şuurla yola çıktık. Doğru şekilde yetişen bir gençlik amaçlıyoruz. Cenazede nasıl hareket edileceğini, düğün adabını ne olduğunu bilmeyen bir toplum haline gelmek üzereyiz. Ben bu gerçeği utanç ve mahcubiyetle söylemek istiyorum. Bu özelliklerden kopuk yaşıyoruz” dedi. Marmara Mardinliler Derneği temsilcilerinden Mesut Daş ise toplantılarının giderek büyüdüğünü ve derneğin iyi yerlere geleceğine inandığını söyledi.

DAVUT’A BÜYÜK ALKIŞ
Dilek temenni bölümünde söz alan Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut da verdiği toplumsal mesajla büyük alkış aldı. Kendi hayatından örnekler veren ve birçok etnik kökene sahip ailelerle akraba olduklarını söyleyen Davut, “Bizim anlatmaya çalıştığımız şudur. Birbirimizden kız alıp verdik. Kardeşlikten öte bir yaklaşımı benimseyemeyiz. Dersimli Ruhi başkan kimse, Çukurovalı Erdoğan da odur. Toroslar da çıkan su neyse, Çenedağı’ndan çıkan Çenesuyu’da odur. Erzurum’un ketesi, Ağrı’nın bazlaması aynıdır. Bu niyetlerle bir yolculuğa çıktık. Bizler bu topraklarda biriz, bütünüz, kardeşiz” diye konuştu. Toplantıya katılan Kartepe Belediye Başkan Danışmanı Ragıp Yazıcıoğlu da çalışmanın önemine değinerek, samimiyetin kendisini sevindirdiğini ve derneğin daha iyi yerlere geleceğine inandığını söyleyerek destek sözü verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑