GÜNCEL

Anadolu Üniversitesi karıştı: 20 gözaltı

Eskişehir'de 3 gün önce Öğrenci Kollektifi ve Tüm Gençlik Birliği (TGB) üyeleri arasındaki Silivri bildirisi dağıtma tartışması bugün kavgaya dönüştü. Olaylarda 3 kişi yaralandı, 20 kişi gözaltına alındı.

5 Nisan 2013 Saat: 18:43
Anadolu Üniversitesi karıştı: 20 gözaltı
Anadolu Üniversitesi karıştı: 20 gözaltı
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nde, öğle saatlerinde Tüm Gençlik Birliği üyeleri, 8 Nisan'da İstanbul Silivri'de yapılacak eylemle ilgili bildiri dağıtmaya başladı. Bu sırada durumdan haberdar olan ve bildiri dağıtılmasına karşı çıkan Öğrenci Kollektifi üyeleri, TGB'lilerin bulunduğu Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurdun önüne doğru yürüdü. Yurt önünde kavga için karşı karşıya gelen 2 grubun arasına kısa sürede olay yerine gelen polis girdi. Bunun üzerine Öğrenci Kollektifi üyeleri kavgayı ayırmaya gelen polise taş, sopa ve pet şişelerle saldırdı. Israrlı dağılın çağrılarına rağmen bölgeden ayrılmayarak saldırılarını sürdüren öğrencilere polis bu kez gaz bombası ile müdahale etti. Bu yaşanan gelişme üzerine öğrenciler kampüs içerisine dağıldı. Bu sırada öğrenciler, önlerine gelen çöp konteynerlerini yıktı, parke taşlarını kırdı. Akabinde kırdıkları parke taşlarla polise saldıran öğrenciler daha sonra eğitim fakültesine gitti. Burada kantinin arka bahçesinden izlerini kaybettirmek isteyen öğrenciler, çevik kuvvet polisinin müdahalesiyle karşılaştı. Kantinden kaçmayı başaramayan öğrenciler polis tarafından teker teker gözaltına alındı. 

Olayların ardından kampüs içerisinde polis ile öğrenciler arasında kovalamaca yaşandı. Polis, olaylara karışarak kaçan öğrencileri kampüs içerisinde kovalayarak tek tek yakaladı. Polis, burada olaylara karışan öğrencileri tespit etmek için ter kontrolü yaptı. Terli olan öğrencilerin olaya karıştığı belirleyen polis, daha sonra bunları da gözaltına aldı.

POLİS İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN İÇİNDEN TAŞLA SALDIRAN EYLEMCİLERE KARŞILIK VERMEDİ

Bu sırada ilginç olaylarda yaşandı. Polisin peşlerinde koştuğu bazı eylemci öğrenciler, izlerini kaybettirmek için kampüs içerisindeki ilköğretim okuluna girdi. Bu sırada eylemci öğrenciler, bahçede oynayan ilköğretim okulu öğrencilerinin arasından polise taş atmaya devam etti. Ancak polis, eylemci öğrencilerin bu saldırısına küçük öğrencilerin korkmaması için karşılık vermedi. Eylemciler burada tepki ile karşılaşınca başka fakülteye kaçtı. Gözaltına alınan 20 öğrenci araçlarla ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 

Cam şişe, taş ve sopaların havada uçuştuğu olaylarda başına cam şişe isabet eden emniyet amiri ile boynundan sopayla yaralanan çevik kuvvet polisi ve taşla başından yaralanan özel güvenlik görevlisi ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralanan güvenlikçilerin durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

AYNI GRUP, 3 GÜN ÖNCE DE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

Bu arada, yine Anadolu Üniversitesi'nde söz konusu 2 grup arasında Silivri bildirisi yüzünden tartışma çıkmış, polis araya girerek olayları büyümeden önlemişti. Bir yıldır hiç bir olayın yaşanmadığı Eskişehir'deki Osmangazi ve Anadolu Üniversitesi'ndeki öğrenci olaylarının son bir aydır sıkça yaşanması dikkat çekiyor. Daha önce söz konusu 2 grubun her 2 üniversite de çok kez ortak eylem yaptıkları ancak son günlerde ise birbirlerine karşı çeşitli gerekçelerle kavga girişimlerinde bulunduğu öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑