BELEDİYE

Ankara İtfaiyesi'nden teknoloji atağı

Ankara İtfaiyesi artık bundan sonra daha donanımlı.

3 Mayıs 2013 Saat: 11:03
Ankara İtfaiyesi'nden teknoloji atağı
Ankara İtfaiyesi'nden teknoloji atağı
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Arama Kurtarma Ekibini A’dan Z’ye teknolojinin tüm imkanlarına sahip teçhizat ile donattı. 

Yangına müdahale dışında, yurdun dört bir yanında doğal afetlerde sıkıntıya düşen vatandaşların yardımına koşması ve gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarıyla örnek hizmetlere imza atan Ankara İtfaiyesi’nde daha iyi hizmet için yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, potansiyel kapasitesini ve verimlilik düzeyini en üst düzeye çıkarmak için en ufak ayrıntıdan, en üst düzey teknolojik ekipmana kadar, 58 değişik kalemden oluşan, 3 bin 274 adet malzemeyi bünyesindeki Arama Kurtarma Ekibi’nin kullanımına sundu. 


YÜKSEK TEKNOLOJİ

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı muhtemel deprem, göçük gibi felaketlerde enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik etkin ve pratik kullanıma imkan veren, enkazda delik açılması, kesilmesi, ayrılması, gerilmesi kaldırılması gibi işlerde kullanılan ileri teknoloji ürünleri kullanacak. 

Yeni alınan malzemeler arasında; arama kurtarma çalışmalarında enkaza giriş noktalarının oluşturulabilmesi için, çalışma koşullarına uygun ağırlık ve güçte 28 adet elektrikli kırıcı-delici matkap bulunuyor. Kurtarma çalışmalarında enkazın açılması, kesme, ayırma, germe işlemlerinde kullanılacak 12 adet ayırıcı kombi, 14 adet bataryalı kombi kesme ayırma makası, 12 adet hidrolik ayırıcı, 12 adet hidrolik kesici, 18 adet minik kesici aparatlarıyla beraber Ankara İtfaiyesi’nin kurtarma yeteneğini arttıracak. 

Arama kurtarma esnasında enkazın kaldırılması, çalışılacak alanın genişletilmesi için alınan 12 takım yüksek basınçlı kaldırma yastığı ile 4 takım düşük basınçlı kaldırma yastığı da ekibe değişik avantajlar sağlayacak. 

Çalışma alanında gaz kaçağı, elektrik kaçağı gibi değişik tehlikelerin varlığını gösteren ikaz cihazlarının yanı sıra toz, katı ve sıvı haldeki patlayıcıları, toksik endüstriyel kimyasalları, kimyasal savaş ajanlarını (CWA), narkotikleri tanımlayacak 1 adet profesyonel kimyasal madde tanımlama cihazı ile yine aynı niteliklere sahip 1 adet el tipi kimyasal madde tanımlama cihazı da söz konusu kalemler arasında yer alıyor. 

24 adet jeneratör ise arama kurtarma çalışmalarına katılacak ekiplerin kullanacağı ekipmanı çalıştırabilmesi, çalışma sahasının aydınlatılması ve gerekli elektrik enerjisinin sağlanmasında kullanılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑