GÜNCEL

Ankara'da 'çok gizli' yargılama

MİT Müsteşar Yardımcısı Muhammed Dervişoğlu'nun, “gerçeğe aykırı mal bildiriminde bulunma” ve “haksız mal edinme, mal kaçırma veya gizleme” suçlarından 8 yıla kadar hapsi cezasıyla yargılandığı davada Hakim "kamu g

25 Ocak 2013 Saat: 17:24
Ankara'da 'çok gizli' yargılama
Ankara'da 'çok gizli' yargılama

Dervişoğlu basına görüntü vermemek için, kapıları kitlenen duruşma salonuna, tutukluların salona alındığı koridordan girdi. Duruşmanın sonunda ise avukatlarıyla birlikte yine aynı şekilde salondan çıktı. 

MİT Müsteşar Yardımcısı Muhammed Dervişoğlu'nun “gerçeğe aykırı mal bildiriminde bulunma” ve “haksız mal edinme, mal kaçırma veya gizleme” suçlarından 8 yıla kadar hapsi cezasıyla yargılandığı dava dün Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başladı. 

Azerbaycan ve Hollanda’da biriktirdiği paraların bir kısmının kaynağını açıklayamadığı, kızının gelirinin 112 bin lira olmasına karşın 751 bin lira harcadığı için sanık olan Dervişoğlu'nun davasında gizlilik kararı uygulandı. 

KAPILARI KİLİTLEDİLER 

Duruşma başlamadan yaklaşık bir saat önce 24. Asliye Ceza Hakimi Önder Kabasakal, içeride oturan basın mensuplarına, duruşmayı gizli yapacağını bu nedenle beklememelerini söyledi, ardından da gazeteciler salondan dışarı çıkardı. Bu sırada Dervişoğlu'nun avukatları da hakimden duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti. Daha sonra avukatlar duruşma salonuna girdi. Hakim, CMK'nın 182. maddesi gereğince "kamu güvenliği" açısından duruşmanın kapalı yapılması kararını tutanağa geçirdi ve salonun kapıları kilitlendi.
Kişisel bir dava olmasına rağmen "kamu güvenliği" gerekçe gösterilerek kapalı yapılması dikkat çeken duruşmaya Dervişoğlu, basın mensuplarına görüntü vermemek için tutukluların salonuna getirildikleri gizli koridordan içeri alındı. Bu sırada basını atlatmak için bir mizansenle Dervişoğlu gibi gösterilen başka birisi de yanında korumalarla adliyenin dışına çıkartıldı. 

AVUKATLAR DA SIR OLDU

Yaklaşık yarım saat görülen duruşmanın ardından salonun kapıları açıldı ama salondan ne avukatlar ne de Dervişoğlu çıktı. Avukatların da Dervişoğlu'yla birlikte tutukluların kullandığı koridordan dışarı çıktığı anlaşıldı. Daha sonra avukatları, Dervişoğlu'nun duruşmaya geldiğini ancak basının kendisini görmesinin mümkün olmayacağı bir şekilde salona alındığını belirttiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑