EMLAK

Ankara'da dev projeler yükseliyor

İnşaat firmaları son dönemde Ankara'da birbiri ardına yeni projeleri devreye aldı.

2 Mart 2013 Saat: 12:36
Ankara'da dev projeler yükseliyor
Ankara'da dev projeler yükseliyor
Sinpaş Oran'da dev projeye start verdi. Erkanlı İnşaat'ta 2 yeni büyük karma projeyle boy göstermeye hazırlanıyor.

Ankara'nın gayrimenkulde cazibesi inşaat firmalarının iştahını kabarttı. İlde son dönemde birçok konut ve ofis projesi yükseliyor. Nitelikli projelere yenileri de ekleniyor. Ankaralı İnşaat firması Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erkanlı ile Ankara'nın gayrimenkul yatırımındaki fırsatlarını masaya yatırdık. Hüseyin Erkanlı, Ankara'nın özellikle belli bölgelerinin yeni imara açıldığını ve imara açılan yerlerde prim potansiyelinin yüksek olmasının yatırımcıları Ankara'ya çektiğini dile getirdi. Kendisinin de İstanbul'la ilgilenmekle birlikte Ankara'da önemli inşaat projeleri bulunduğunu aktardı.

187 bin metrekare arsası var

Şirketin  Ankara İncek'te inşaatı devam eden bir projesi bulunuyor. Erkanlı Monza ismiyle yükselen projenin ilk etabında 115 konut yer alıyor. Metrekare fiyatı 2 bin 400 liradan satışa çıkan evlerde şu anda fiyat 3 bin liraya ulaşmış durumda. Teslimler 14 ay sonra gerçekleşecek. Proje tesliminde metrekare satış fiyatının 3 bin 500 lira olması öngörülüyor. Şirketin Ankara İncek'te toplam 187 bin metrekare arsası bulunuyor. Bu arsalar üzerinde proje geliştirmek için çalışmalar yapılıyor.

İmar değişikliği bekleniyor

Portföyde bulunan arsalara proje geliştirmek için yeni imar değişikliğinin sonuçlanması bekleniyor. Mevcut durumda arsalar için verilen emsal 0,5. Yeni düzenlemede emsalin biraz yükseleceği öngörülüyor.

Ankara'ya ofis yatırımı kazandırır

Kendi portföylerindeki arsanın bir kısmına ofis inşaatı yapacaklarını belirten Hüseyin Erkanlı, tasarımda fark yaratan bir projeye imza atmak istediklerini söylüyor. Bunun için şimdiden birkaç mimarlık ofisiyle görüşüp çizimler isteye başlamış. Projenin arsa büyüklüğü 8 bin 800 metrekare. Çatısında göl manzaralı dinlenme ve yeme içme alanları yapılacak.

Kaliteyi uygun fiyata sunacak

Şirketin bir diğer projesi de villalardan oluşacak. İncek köyü içinde 100 bin metrekare arsa içinde villalar yapılacak. Villada oturmak isteyenlerin öncelikleri hakkında fizibilite çalışması yaptıklarını belirten Erkanlı,  "İnsanlar içinde galerileri olan sokakları olan villa projeleri istiyor" dedi. Villaların en küçüğü 130, en büyüğü 400 metrekare olacak. Bahçeleri müstakil olacak. Villalar atığını enerjiye çevirecek.

Markalı firmalara ihtiyaç var

İstanbul'un kendileri için bir aşk olduğunu belirten Hüseyin Erkanlı, son iki yıldır İstanbul'da proje yapmak için çalıştıklarını ancak bu konuda acele etmediklerini söyledi. Kentsel dönüşüm için çok fazla müteahhide ihtiyaç olduğunu aktaran Erkanlı, "Bu süreç kol kola girilmesi gereken bir süreç. İstanbul'da en az 2 milyon konutun yıkılması lazım. Şu anki mevcut müteahhit ve yatırımcı bu dönüşüm için yeterli değil. O yüzden biraz centilmence girmek gerekiyor. Bir siteye giriyorsunuz. İmza attırma noktasına kadar getiriyorsunuz. Sonra birileri hazır işe gelip fiyat kırarak işi bozmaya çalışıyor. Bu konu çok önemli" dedi.

İnşaatlar hızla yükseliyor

Denge Yapı tarafından Sancaktepe'de inşaatları süren Mahal Sancaktepe ve Mahal Sancaktepe Ada'da ev fiyatları 144 bin liradan başlıyor. Her iki projede de yüzde 5 peşinatla ev sahibi olunabiliyor. Daire bedelinin yüzde 20'lik tutarı ise ev tesliminde isteniyor. Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram, "Yapımı devam eden metronun faaliyete geçmesiyle birlikte Sancaktepe'den İstanbul'un herhangi bir yerine ulaşım dakikalar içinde mümkün olacak" dedi. Mahal Sancaktepe ve Mahal Sancaktepe Ada 4 bin yataklı Şehir Hastanesi'ne 2 dakika ve 400 yataklı Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 6 dakika uzaklıkta yer alıyor.

Oturmak isteyen alıyor

Projenin lokasyon olarak her yere yakın olması nedeniyle daha çok oturmak amacıyla ev alındığını  belirten Bayram, "Yatırımcılardan da talep geliyor. Her dönem prim yapacak bir projeden ev almak isteyenler bizi tercih ediyor. Her iki projemizden yatırım için alanların yanı sıra oturmak için alan çok sayıda kişi var" diye konuştu.

Yüzde 25 peşine 12 ay vade

Safi Holding'in Kartal'da inşaatına başladığı Safi Espadon'da yeni bir kampanya başladı. Kampanya kapsamında ev alacak olanlara yüzde 5 indirim uygulanacak. 136 konut ve 11 ticari bölümden oluşan projede yüzde 25 peşinata 12 ay vade imkanı da tanınıyor. 101 metre yüksekliğindeki proje üç blok halinde tek parça olarak uzanıyor. 59 ile 160 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1, 1,5+1, 2+1 olmak üzere sitede farklı daire seçenekleri bulunuyor.

Altın sertifikasına göz koydu

Atlas Group, Etiler'de inşa ettiği Nispetiye On projesi için 'Leed' sertifikasına başvurdu. LEED, ABD'deki Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından geliştirilen bir dizi kriterler listesinden oluşuyor. Nisbetiye On da bu kriterlerin bütününe uyarak, çevre dostu bina olarak tasarlandı. Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, Nispetiye On projesinde, şantiyenin kuruluşundan, çıkarılan toprağın nereye gideceğine kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar tasarladıklarını belirtti.

Geri sayım başladı

DPTÜ ortak girişimi ve Emlak Konut GYO ortaklığında Bahçeşehir İspartakule'de inşaatları hızla devam eden 1stanbul'da teslim için son viraja girildi. Sosyal alanlarıyla iddialı olan projede buz paten pisti, 2 açık yüzme havuzu, squash, pilates, fitness center, masaj salonu, buhar odası, hamam, sauna, şok havuzu, jakuzi, basketbol sahası, voleybol sahası ve  tenis kortu bulunuyor. Fiyatlar 159 bin liradan başlıyor. Toplam 90 bin metre kare alan üzerinde 15-17 katlı 11 bloktan oluşan projede 58-215 metrekare aralığında 1+1'den 4+1 dubleks dairelere birçok seçenek bulunuyor. 48 ay vade ve sıfır faiz olanağından yararlanmak için evin bedelinin yüzde 35 peşin, 6 ay sonra yüzde 15, bir yıl sonra yüzde 10 ödeme yapmak gerekiyor. Kalan tutar 48 ay sıfır faizle taksitlendiriliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑