EKONOMİ

Ankara'ya büyük şok!

Ankara'nın banliyö tren hatlarının yeniden inşa etme projesi 'Başkentray' ihalesi iptal edildi.

16 Mayıs 2013 Saat: 17:19
Ankara'ya büyük şok!
Ankara'ya büyük şok!
Geçen yıl 25 nisanda yapılan ve yerli - yabancı 17 firmanın teklif verdiği "Başkentray" olarak da bilinen Ankara banliyö hatlarını yeniden inşa etme projesinin ihalesi, Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildi. Ankara - Sincan - Kayaş tren hatlarının ve istasyonlarının yeniden inşa edilmesi projesi olan "Başkentray" ihalesi geçen yıl 17 firmanın katılımıyla 25 Nisan'da yapılmıştı. TCDD tarafından 350 milyon 832 bin 791 avro yaklaşık maliyet belirlenen proje için en düşük teklifi 186 milyon 235 bin 935 avro ile Gülermak-Kolin İş Ortaklığı vermiş ve ihaleyi kazanmıştı. 

ART ARDA GELEN İTİRAZLAR

İhalenin tamamlanmasının ardından en düşük ikinci teklifi veren Avusturya şirketi Porr Bau GmbH, ihalenin sonucuna itiraz etmek amacıyla mahkemeye başvurdu. Mahkeme, Avusturyalı şirketi haklı bularak yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve ihaleyi Porr Bau Gmbh'ye devretmişti. Bunun üzerimne 3 şirket daha Kamu İhaleleri Kurumu'na itiraz başvurusu yaptı ve ihale süreci uzadı. 

'İHALE EDEMEDİK'

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, bir yıl önce yapılan Başkentray ihalesine ilişkin sürecin uzamasını değerlendirmiş, "Hala Başkentray'ı ihale edemedik. Banliyöler çalışmıyor, sıkıntımız var" demişti. 

110 MİLYON YOLCU 

Ankara şehir içi yolcu taşımacılığına büyük katkı sağlayacak 36 kilometrelik Başkentray Projesi, birçok yeniliği bünyesinde barındırıyor. Tamamlandığında yıllda 110 milyon yolcu taşınması planlanan Başkentray Projesi ile Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas hızlı tren projelerinin Ankara şehir içi entegrasyonu sağlanacak. Yeni ihalenin en zaman yapılacağı ise henüz kesinlik kazanmadı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑