GÜNCEL

Antalya’da mutlu son

“Kayıp Çocuk Kalmasın” projesi kapsamında geçen yıl 47 çocuk, ailelerine kavuşturuldu

25 Ocak 2013 Saat: 09:54
Antalya’da mutlu son
Antalya’da mutlu son
Antalya İl Jandarma Komutanlığınca uygulanan "Kayıp Çocuk Kalmasın" projesi kapsamında geçen yıl 47 çocuk, ailelerine kavuşturuldu.
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ve Antalya Valiliği'nin onayıyla başlatılan "Kayıp Çocuk Kalmasın" projesi kapsamında kaybolan 60 çocuğu bulmak için çalışma başlatıldı.
Kaçan çocukların 33'ünün gönül ilişkisi nedeniyle, 15'i erkek 22'sinin aile içi huzursuzluk nedeniyle evini terk ettiği, evinden kaçmayı alışkanlık hale getirdiği ileri sürülen 3 çocuk ile Çocuk Koruma ve Bakım Merkezlerinden de 2 çocuğun kaçtığı tespit edildi.
Proje kapsamında başlatılan çalışmalar sonucunda 26 çocuk jandarma ekiplerince, 11 çocuk emniyet ekiplerince, 10 çocuk ise ikna yöntemiyle kendiliğinden evine döndü. Böylece proje kapsamında 32'si kız 47 çocuk ailelerine kavuşturuldu.
Öte yandan proje kapsamında 2010 yılında kaybolan 41 çocuktan 39'u, 2011 yılında kaybolan 98 çocuktan 94'ü yapılan çalışmalar sonucunda evlerine döndü. Ayrıca aranan 13 kız çocuğundan 10'unun evlenmek amacıyla ailesinin yanından ayrıldığı bildirildi. Çocuk Koruma ve Bakım Merkezlerinden kaçan 2 kız çocuğu ile evden kaçan bir kız çocuğunun arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑