TURİZM

Antalya Turizmde Başı Çekecek

AKTOB Ar-Ge Birimi'nin çalışmasına göre turizm sektörü komple yeni yatırımlar için 11 aylık dönemde 3,6 milyar TL'lik teşvik aldı. Yapılmakta olan 63 bin dolayında yeni yatağın % 33'ü Antalya'da.

26 Aralık 2012 Saat: 17:42
Antalya Turizmde Başı Çekecek
Antalya Turizmde Başı Çekecek
Yeni yatırımlarla yaratılacak 15 bin dolayındaki yeni istihdam imkanlarından % 31'i de Antalya'da gerçekleşecek.

Turizm sektörü 2012 yılının 11 aylık döneminde yenileme, yeni yatırım, tamamlama gibi amaçlarla 3,8 milyar TL'lik yatırım teşviği aldı. Bu yatırımların 3,6 milyar TL'sini komple yeni yatırımlar oluşturdu.

Yeni yapılacak olan 240 projenin % 32'sini 4 yıldızlı, % 29'unu da 3 yıldızlı tesisler oluşturuyor. 5 yıldızlı tesislerin payı ise % 17 dolayında. Onu % 13 ile Butik tesisler takip ediyor.

55 ilde devam eden projelerde; yatak kapasitesi açısından ilk sırayı % 33,9 ile Antalya alırken, onu % 11,6 ile İstanbul izliyor. Dağılımda; Muğla % 8, İzmir ise % 6 dolayında paya sahip.

Genelde büyük ölçekli yatırımların teşvik aldığı Antalya, yaratılacak olan iş olanakları açısından da ilk sırada. 11 ayda alınan teşviklerle yaratılacak her yeni 3 istihdamdan biri Antalya'da gerçekleşecek. Antalya'yı yine İstanbul, Muğla ve İzmir izliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑