GÜNCEL

Antalya’yı CHP’li Böcekler istila etti

CHP’de yolsuzluk ve kayırmacılık ayyuka çıktı. CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak atadığı yeğeni Cemil Böcek, satış yapan firmaya belediye adına alım yetkisi verdi.

20 Ocak 2020 Saat: 10:32
Antalya’yı CHP’li Böcekler istila etti
Antalya’yı CHP’li Böcekler istila etti

Her konuşmasında şeffaflıktan ve liyakatten dem vuran Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönetimindeki CHP’de yolsuzluk ve kayırmacılık ayyuka çıktı. CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak atadığı yeğeni Cemil Böcek, toplu ulaşımda kullanılan iletişim hatlarını yandaş firmaya taşımak için satış yapan firmanın sahiplerine belediye adına alım yapma yetkisi verdi. Mevcut firmanın ‘yaptığınız işlem yasalara aykırı’ uyarısına rağmen Cemil Böcek yasaya aykırı satın alma işlemine devam etti. Firma ise kanuna aykırı işlem için İçişleri Bakanlığına şikayette bulundu.

Firmaya alım yetkisi verdiler

Muhittin Böcek, toplu ulaşım hizmetlerinde kullanılmak üzere daha önce Netgsm şirketinden alınan telekom hizmetini, ‘seçimlerde CHP’ye destek verdikleri’ iddia edilen Telsam Telekomünikasyon şirketine vermek istedi. Yeğen Böcek ise, belediyeye hizmet satacak olan Telsam şirketinin yetkililerine, yasalara ve mantığa aykırı şekilde belediye adına hizmet alım yetkisi verdi.

CHP yönetimi sessiz kaldı

CHP’li belediyenin usulsüz ve kanuna aykırı şekilde yaptığı işlemler için Netgsm şirketi, CHP Genel Merkezine şikayette bulundu. Belediyenin yaptığı yetkilendirme ve satın alma işleminin kanunlara aykırı olduğunu yetkililere ileten Netgsm yetkilileri, CHP’den herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığına şikayet

Belediyeye hizmet veren mevcut firma Netgsm, belediyenin yapmaya çalıştığı usulsüz işlemlerle ilgili CHP Genel Merkezine yaptığı şikayetten sonuç alamayınca konuyu İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığına şikayet etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑