DÜNYA

Arap Birliği'nden İsraile uyarı!

Arap Birliği, İsrailliler tarafından Kur’an-ı Kerim’e yapılan fiili saldırının soruşturmasını takipte yavaş davranmakla itham ettiği İsrail’i, dinler arası çatışmaya sebebiyet vermemesi için uyardı.

17 Ağustos 2012 Saat: 23:20
Arap Birliği'nden İsraile uyarı!
Arap Birliği'nden İsraile uyarı!

Birlik tarafından yapılan basın açıklamasında, el-Halil şehrindeki Halil İbrahim Camisi’nde İsrailli 4 genç kızın Kur’an-ı Kerim’i yırtması olayını soruşturmasında, İsrail’in yavaş davrandığı belirtildi.

Caminin 24 saat kameralarla izlendiğine dikkati çekilen açıklamada, ”Kayıtlarda kızların Kur’an-ı Kerim’i yırttığı görüntüleri mevcuttur. Şüpheliler o an gözaltına alınmamıştır. Ayrıca buna benzer olaylar daha öncede yaşanmıştı. Bu olay fanatik Yahudiler ve yerleşimcilerin, Müslüman din adamlarına ve camilere karşı yaptıkları saldırıları, Kudüs, Batı Şeria ve Yeşil Hat içerisinde kalan mezarlık ve kiliseleri sürekli tahrip etmelerini hatırlatıyor” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, Knesset (İsrail Parlementosu) Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Michael Ben-Ari’nin geçen ay yeni kurulmuş Hıristiyan bir vakfın parlamentoda dağıttığı İncil’i yırtıp, çöp kutusuna atması da kınandı.

”İsrail’in işlediği suçların üzerini örten bir siyaset güttüğüne” işaret edilen açıklamada, ”İsrail, semavi dinler arasında çekişme meydana getirip bu çatışmadan beslenmeye çalışıyor” denildi.




YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑