TURİZM

Arap Turistlerin Yeni Gözdesi Trabzon

Trabzona bu yılın 6 aylık döneminde yaklaşık 30 bin Arap turist gelirken yıl sonunda bu sayının 60 bini bulacağı tahmin ediliyor.

7 Ağustos 2012 Saat: 22:50
Arap Turistlerin Yeni Gözdesi Trabzon
Arap Turistlerin Yeni Gözdesi Trabzon

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, özellikle son yıllarda Trabzon'un Turizm alanında ciddi gelişmeler gösterdiğini belirterek tanıtım anlamında bir takım sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Trabzon'a geçen yıl 37 bin Arap turist geldiğini bu yılın 6 aylık döneminde ise yaklaşık 30 bin rakamına ulaştıklarını belirten Vali Kızılcık, Türk Hava Yolları'ndan Arap ülkelerinden Trabzon'a direkt uçuş istediklerini kaydetti.

Kızılcık şunları söyledi: "Suudi Arabistan'lı işadamı bölgemizde 5 yıldızlı bir otel yapacak. Bu konuda yer tahsisi yapıldı. Otelin temeli muhtemelen 20-30 Eylül arasında atmış olacağız. Proje şu anda bitti, maliyetini çıkarıyorlar. 30-35 milyon dolar arasında bir yatırım gerçekleşmiş olacak. Arap turistler son yıllarda bölgemize oldukça yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu anlamda turizmin daha da gelişeceğine inanıyorum. Türk Hava Yolları'ndan Arap ülkelerinden bölgemize direkt uçuşlar istedik. Onlarda durum değerlendirmesi yapıyorlar. İnşallah bu durum gerçekleşirse bölgemiz Turizm anlamında daha da önem kazanmış olacak. Tanıtım alanında bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Eğer bunu tam olarak aşabilirsek durum çok daha farklı lehimize olacak diye düşünüyorum."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑