SİYASET

ARDUÇ “İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİ”

CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Caner Arduç, milletvekilinin oğluyla tartıştığı için cezalandırılan komiser yardımcısı Murat Emer ve polis memuru Alper Atilla onursuz bir müdahaleyle karşı karşıya kaldığını söyledi

28 Temmuz 2012 Saat: 17:53
ARDUÇ “İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİ”
ARDUÇ “İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİ”

Arduç yaptığı açıklamada “Bugün yaşadıklarımız AKP Hükümetinin yönettiği devletin demokrasiden uzaklaştığı ve bir polis devletine doğru gittiğinin ve dillerinden düşürmedikleri ileri demokrasinin sadece kendileri için olduğunun bir göstergesidir. Yeri geldiğinde kelle koltukta savaşıp katillerle, bölücülerle uğraşan Türk polisinin böyle bir ahlak dışı davranışa maruz kalması kabul edilebilecek bir durum değildir” diye konuştu.

Arduç sözlerini şöyle sürdürdü, “Tekel işçilerinin direnişinde işçilere ve milletin vekiline gaz sıkılırken orantılı güç oluyor, memurlar taksimde gazlanırken ve coplanırken orantılı güç oluyor, parasız eğitim isteyen gençler yerlerde sürüklenip tekmelenirken orantılı güç oluyor,  Metin Lokumcu polis gazı yüzünden ölünce orantılı güç oluyor, ancak AKP Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kaan Türkoğlu ve AKP gençlik kolları yöneticisi Ömer Uzun polis ile sadece tartıştı diye orantısız güç oluyor ve Türk Polisi bu onursuz müdahaleye maruz kalıyor. Komiser yardımcısı Murat Emer ve polis memuru Alper Atilla bu tartışma sonucu cezalandırılıyor.Buradan sormak istediğimiz Türkiye Cumhuriyetinde adalet sadece belirli bir zümre için mi geçerlidir?  Sade vatandaş hakkını nasıl arayacaktır? Sayın İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin derhal istifa etmelidir. Tabi giderken yanına Hatay Valisini ve Hatay Emniyet Müdürünü de yanında götürmesi gerekmektedir.  Ayrıca bu arkadaşların hepsi Türk halkından derhal özür dilemelidir”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑