SİYASET

Arınç,"Duran Adam Eylemleri 8 Dakika Olsun"

Arınç: 8 saat bir insanın ayakta durması bence zararlı, 8 dakika durduktan sonra işine gitmeli.

19 Haziran 2013 Saat: 12:53
Arınç,"Duran Adam Eylemleri 8 Dakika Olsun"
Arınç,"Duran Adam Eylemleri 8 Dakika Olsun"
Önceki akşam Gezi Parkı olaylarını dün akşam Taksim Meydanı'nda durarak protesto eden Erdem Gündüz'ün yaptığı eylem hızla yayıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Bülent Arınç, "duran adam" eylemlerine ilişkin de açıklama yaptı. ''Duran adam eylemleri dikkatimi çekiyor. Bu bir şiddet eylemi değil, göze de gayet hoş geliyor. O yüzden bir müdahale söz konusu olmaz. 8 saat bir insanın ayakta durması bence zararlıdır. 8 dakika durduktan sonra işine gitmeli." dedi.
İşte Arınç'ın açıklamaları
"İHTİYAÇLARINI GİDERMİYORLAR MI"
"Duran insanlar 8 saat durmuş diye duydum. İhtiyaçlarını gidermiyorlar mı? O kadar uzun süre hiç bir ihtiyaç gidermeden ayakta durması mümkün mü bilemiyorum. Bu bir şiddet eylemi değil göze de hoş gelen bir eylem türü. Bunu kınayacak halimiz yok. Benim zaten geçmişten bu yana düşündüğümüz tek şey insanları şiddete silaha yöneltmemek. İnsanların barış içerisinde hukuk kurallarına uygun eylemlerini desteklemektir. Şimdi eğer şiddet eylemlerinden vazgeçilerek durmakla bir mesaj veriyorlarsa bunu da mutlaka görmek lazım. 
"İŞİ GÜCÜ YOK MU BUNLARIN, 8 SAAT UZUN 8 DAKİKA OLSUN"
Yapanlar açısından şuna dikkat edilmesini arzu ediyorum. Mutlaka oralarda geliş geçişleri engelleyecek trafiği engelleyecek şekilde olmamalı. Bir de sağlık açısından bakmak lazım. Bu insanlar bu kadar süre nasıl ayakta duruyor. Demek ki bunlarda bel ve boyun fıtığı yok. Bu eylemler anlamlıdır. Bunu teşvik de etmek gerekir. Bunlar özünde şiddet barındırmayan, özünde teşvik edilmesi gereken bir eylemdir. Bu insanların işi mi yok 8 saat nasıl ayakta duruyor bunların işi yok mu hayatlarını kazanmıyorlar mı bunu 8 dk ile sınırlandıralım hepimiz de anlayışla yanlarında duralım."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑