EKONOMİ

Arınç’tan Körfez geçişine inceleme

Yalova'nın Altınova İlçesi Hersek Limanı'na giden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin Körfez geçişini inceledi

24 Eylül 2013 Saat: 16:01
Arınç’tan Körfez geçişine inceleme
Arınç’tan Körfez geçişine inceleme

Yalova'nın Altınova İlçesi Hersek Limanı'na giden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin Körfez geçişini inceledi. Arınç, otoyolun geçtiği bölgelerde sinerji yaratacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesinin Körfez ayağını incelemek için Yalova'nın Altınova İlçesi'ne bu sabah helikopterle geldi. Yalova Valisi Esengül Civelek ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Arınç, buradan köprü ayaklarını inşaa edildiği Hersek Limanı'na geçti.

Limanda basına kapalı olarak yetkililerden bilgi alan Arınç daha sonra şantiyede incelemelerde bulundu. Rüzgar nedeniyle köprünün Kocaeli ayağını inceleyemeyen Arınç, proje hakkında gazetecilere bilgi verdi. Arınç, 2009 yılında ihalesi yapılan projenin hızla devam ettiğini belirterek, İstanbul'dan, İzmit,Yalova, Bursa, İzmir'e ulaşa bir otoyol projesi olduğunu kaydetti.

Körfez geçişi, çok sayıda tünelin bulunduğu projenin 3 kilometre olduğunu söyleyen Arınç, şöyle konuştu: "9 milyar doları kapsayan büyük bir çalışma. Türk parası ile 20 katrilyon ediyor. 2017'de tamamlanması hedefleniyor. Bazı bağlantılar, bitirilerek kullanılacak. Kamulaştırmalar büyük ölçüde ödendi. Bu yılda bir kısmı yapılacak. Projede bir aksama yok 7 binden fazla ekip, 7 bin kamyon çalışıyor. Bu otoyol, geçtiği bölgelerde de sinerji yaratacak."

Projede 6 büyük firmanın yer aldığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Arınç, devletin kamulaştırmaları gerçekleştirdiğini vurguladı. Bursa-Yalova arasının 6 dakikaya ineceğinin altını çizen Arınç, İstanbul- İzmir arasının da 3 saate düşeceğini söyledi. Arınç, 50 yıl önce bu projelerin hayal bile edilemediğini anlatırken, "Başarımız Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. Devletin yapamadığı projeleri kamu özel sektör birlikte yapıyor. Özel sektörün gelişmesine de destekliyoruz. Sağlık alanında da bunu yapıyoruz. Bu işbirliği diğer alanlarda da devam edecek" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑