TATİL

Armutlu - Yalova

İlçenin gerek jeotermal kaplıcalara,gerekse Marmara Bölgesi’nin en temiz denizine sahip olması Turistik önemini arttırmaktadır.

6 Mart 2013 Saat: 20:03
Armutlu - Yalova
Armutlu - Yalova
Sağlık turizmi açısında da her yıl önemli bir o kadar artan ilçede yerli ve yabancı yatırımlar mevcuttur. Armutlu,günümüzde turizmden büyük bir gelir elde etmektedir. Bir sahil ilçesi olan Armutlu’da Turizm iki yönlüdür. Bunlardan ilki ve en eski Turizm şekli kaplıca turizmidir.
Armutlu 16 km . ‘lik bir sahil şeridine sahiptir. Yılandar mevkii’nde yaklaşık 4 km .’lik kumsal bir sahil mevcuttur. Devamlı poyraz rüzgarlarının etkisi altında olduğundan, çöp ve pislikler tutunamayıp karşı sahillere taşınmakta olduğu için, henüz kirlenmemiş, tertemiz bir denizi vardır. Bu durum Armutlu’yu yerli turist için cazip hale getirmektedir.

Nasıl Gidilir ?

İstanbul ile ulaşım her gün sabah ve akşam saatlerinde çalışan deniz otobüsleriyle bir saat içerisinde gerçekleşmektedir. Özel otoları ile İstanbul’dan gelmek isteyenler ise; araba vapuru ile, feribotlara veya karadan Yalova’ya gelerek, Yalova-Çınarcık-Armutlu karayolu ile Armutlu’ya ulaşmaktadır. Bursa ve Ankara istikametinden gelmek isteyenler ise, Gemlik-Armutlu karayolu veya Mudanya-Armutlu arasında çalışan deniz otobüsleri ile ulaşımlarını sağlamaktadır.
Haftasonları İstanbul’u terk edip akşam saatlerinde dönüşe geçenleri Topçular Feribot İskelesinde araç sırası bekliyor. Sık çalışan ve dolunca kalkan feribotlarla bir saat içinde karşıya geçmiş oluyorsunuz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑