GÜNCEL

Arsız fişleme

Polis ve jandarma Hozat’ta fişleme için önce muhtarlardan fotoğraf toplamış, bulamadığı fotoğrafları da gidip açıkça kendileri çekmiş

2 Ocak 2013 Saat: 16:45
Arsız fişleme
Arsız fişleme
 Tunceli’nin Hozat ilçesinde kamu görevlileri ile vatandaşların fişlenmesine ilişkin çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, ziyaret ettiği muhtarların ortak görüşüne göre fişlemelerin 2006 yılında başlamış olabileceğini kaydetti. Jandarma ve polisin o yıllarda tüm muhtarlardan anne, baba ve çocukların fotoğrafını istediğini, fotoğrafı olmayan kişilerin resmini jandarmanın bizzat çektiğini belirten Aygün, durumu savcıya ve kaymakama ilettiğini aktardı. Savcılık, fişleme kayıtlarının tutulduğu bilgisayar harddiskini incelenmesi ve rapor hazırlanması için TÜBİTAK’a gönderdi.

Yılbaşı öncesi seçim bölgesi Tunceli’yi ziyaret eden Hüseyin Aygün, Hozat’ta da vatandaşları dinledi. Burada muhtarlarla bir araya gelen Aygün, fişleme skandalına ilişkin yeni bilgilere ulaştı. Cumhuriyet’e konuşan Hüseyin Aygün, mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldiğini ve ortak görüşün fişlemelerin 2006-2007’de başlamış olabileceği olduğunu kaydetti.

Ahırın önünde fotoğraf çekmişler

Aygün, şunları kaydetti: “Muhtarların anlattığına göre, jandarma ve polis kendilerinden anne, baba ve çocukların fotoğrafını istemiş; hatta fotoğrafı olmayan kişilerin resmini bazı yerlerde jandarma kendi kamerasıyla çekmiş. Mesela Taşıtlı köyündeki Makbule Gündoğdu’nun fotoğrafı böyle çekilmiş. Eve gittiklerinde kadın ahırda çalışıyormuş. Dışarı çıkarmışlar ve ahırın önünde fotoğrafını çekmişler. Köy muhtarı da bunu doğruluyor. Hepsi, bunun yasal bir uygulama olduğunu düşündükleri için itiraz etmemişler.”

Harddisk inceleniyor

Fişlemeye ilişkin soruşturmayı yürüten Hozat Cumhuriyet Savcısı Önder Şeker ile görüştünü belirten Aygün, kendisinden aldığı bilgiye göre fişleme tarihinin 15 Eylül 2007 olarak görüldüğünü kaydetti. Muhtarların ise 2006’da bilgilerin toplanmaya başlandığını söylediğini aktaran Aygün, bunun polis ve jandarmanın müşterek çalışması olduğunu belirtti. Savcının da bu yeni bilgilere ilişkin “Onu da soruştururum” dediğini söyleyen Aygün, emniyetin el konulan harddiskinin incelenmek için Ankara’ya gönderildiğini, TÜBİTAK’ın buna ilişkin rapor hazırladığını kaydetti. CHP’li Hüseyin Aygün, fişlemenin Tunceli’nin diğer ilçelerinde de yapıldığını düşündüğünü belirterek, “Hozat’ta yaşanması bir işgüzarlık değil. Bu planlı bir çalışma” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑