GÜNCEL

Artık bıktık!

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde sınırın sıfır noktasında bulunan Yeşilova Köyü’nde iki gün önce karakol inşa edilmemesi için yapılan eylemin ardından,....

20 Mayıs 2013 Saat: 13:36
Artık bıktık!
Artık bıktık!
 Bugün de Derecik Beldesi’nde askeri kontrol noktalarının kaldırılması için köylüler yol kapatma eylemi yaptı. Köylüler araçlarla 12 köyün ulaşımını sağlayan Gelişen ve Ortaklar Köyü yolunu trafiğe kapatarak geçişlere izin vermedi. Bölgeye gelen jandarmanın uyarılarına rağmen eylemlerini sürdüren vatandaşlar, yetkililerle görüşene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. 

Çözüm süreciyle birlikte PKK’lıların sınır dışına çekilmeye başlaması sonrası bölgede çeşitli eylemler yapılıyor. Şemdinli’nin Yeşilova Köyü’nde 2 gün önce yaklaşık 300 kişi bölgeye yeni karakollar inşa edilmesini protesto etmek amacıyla eylem yaparken, bugün de Derecik Beldesi’nde eylem gerçekleştirildi. Çevre köylerden araçlarıyla Derecik Beldesi’ne 35 kilometre uzaklıktaki Gelişen ve Ortaklar Köyü yol ayrımına gelen vatandaşlar, askeri kontrol noktalarını protesto etmek amacıyla yolu trafiğe kapattı. Sabahın erken saatlerinden itibaren yolu kapatan yaklaşık 200 eylemci, jandarmanın uyarılarına rağmen eylemlerine son vermedi. 

’YOL KONTROLLERİ BIKTIRDI’

Derecik Beldesi’nin 12 köyüne ulaşımın sağlandığı yolu kapatan eylemciler taleplerini şöyle dile getirdi:

"Köyümüze gidene kadar Samanlı Deresi, Yeşilova Köyü ve Ortaklar Köyü bölgelerinde 3 ayrı askeri kontrol noktası var. Buraları geçene kadar büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Çözüm süreciyle birlikte bu sıkıyönetimin kaldırılmasını istiyoruz. Yetkililerin bu konuda duyarlı olması ve olumlu adım atması bizi mutlu edecektir. Yetkililerin bize olumlu bir yanıt vermesine kadar eylemimizi sürdüreceğiz."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑