SAĞLIK

“Aşılar kısırlık yapar mı?”

YouTuber’lar sordu, Bilim Kurulu üyeleri cevapladı

3 Kasım 2021 Saat: 22:23
“Aşılar kısırlık yapar mı?”
“Aşılar kısırlık yapar mı?”

“Aşılar kısırlık yapar mı?”

YouTuber’lar sordu, Bilim Kurulu üyeleri cevapladı

Sağlık Bakanlığı'nın YouTube iş birliğiyle Covid-19 aşıları hakkında kullanıcıları bilgilendirmek, bu konuda sıkça sorulan soruları cevaplamak için hayata geçirdiği proje kapsamında, Bilim Kurulu üyeleri, YouTuber'ların sorularını cevapladı. Sağlık Bakanlığı, hayata geçirdiği proje kapsamında YouTube içerik üreticileriyle Bilim Kurulu üyeleri bir araya geldi. “Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol” temasıyla uzman görüşlerine yer verilen videolar hazırlandı.

COVID-19 aşılarının tüm dünyada sağlık otoriteleri tarafından onaylanması ile birlikte hedef, toplumun tamamının aşılanmasını sağlamak oldu. Yetişkin nüfusun büyük oranda aşılanmasının ardından hastalığa yakalanma oranı genç yaş grubunda artmaya başladı. Proje ile gençlerin sorularının cevaplanmasını sağlamak ve aşı olmanın önemini bilgilendirici mesajlar yoluyla hatırlatılması amaçlanıyor.

“Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol” projesi kapsamında hazırlanan videolarda YouTube'un sevilen içerik üreticileri, Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu üyeleriyle COVID-19 hastalığı ve aşıları hakkında merak edilen konular üzerinde konuştu, uzmanlara Google'da en çok aranan soruları sordu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑